Siirry sisältöön

Ulkoinen arviointi

Organisaatio saa ulkoisen arvioinnin avulla asiantuntevan arvioinnin ja ulkopuolisen näkemyksen suorituskyvystään. Arvioinnista saatu EFQM-sertifikaatti on arvostettu kansainvälinen tunnustus erinomaisuudesta. Ulkoinen arviointi soveltuu kaikille organisaatioille niiden koosta, sektorista (yksityinen, julkinen, järjestö) ja toimialasta riippumatta.

Olemme erikoistuneet kansainvälisesti arvostettuun EFQM-malliin perustuviin ulkoisiin arviointeihin. Arviointeja tekevät koulutetut EFQM Assessor -pätevyyden omaavat henkilöt. EFQM:n ulkoiset arvioinnit tuovat erityisesti vertailtavuuden muihin oman alasi organisaatioihin niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Valikoimassamme on kolme eritasoista ulkoista arviointia, joista voit valita organisaatiollesi sopivimman. Voit hyödyntää ulkoista arviointia koko organisaation kehittämiseen tai valita osa-alueen, jonka toimintaa haluat parantaa.

 • Validated by EFQM – valittujen kehittämishankkeiden ulkoinen arviointi

  Validoinnissa yhdistyvät itsearviointi ja valittujen kehittämishankkeiden arviointi. Itsearvioinnin perusteella organisaatio valitsee kolme kehityshanketta, joiden edistymistä ja tuloksia arvioidaan 6–12 kuukauden ajan niiden aloittamisesta. Arviointikäynti kestää yhden päivän, jonka aikana kukin kehittämishanke käydään läpi. Validated-arvioinnista organisaatio saa itselleen jäsennellyn palautteen valittujen kehittämishankkeiden toteuttamisesta ja onnistumisesta.

  Kriteerien täyttyessä organisaatiolle myönnetään kolme vuotta voimassa oleva Validated by EFQM-tunnustus. Tunnustus on osoitus organisaation sitoutumisesta itsearvioinnin jälkeiseen kehittämiseen.

 • Qualified by EFQM – organisaation kevyt ulkoinen arviointi

  Kvalifioinnissa käydään läpi EFQM-mallin kaikki seitsemän kriteeriä. Kriteerejä tarkastellaan ylätasolla ilman erillistä osakriteereittäin tapahtuvaa tarkastelua. Qualified-arviointi voidaan toteuttaa joko koko organisaatiolle tai jollekin organisaation valitulle osalle, jos kyseessä on suuri yritys. Kaksi arvioijaa tutustuu ennakkoon toimitettuun kriteerikohtaiseen aineistoon ja tekee 1–2 päivää kestävän arviointikäynnin. Aineiston ja haastattelujen perusteella arvioijat pisteyttävät kokonaisuuden. Qualified-arvioinnista organisaatio saa sekä sanallisen että pisteytetyn arvion menestymisestään EFQM-mallin mukaisesti.

  Minimipistemäärän täyttyessä organisaatiolle myönnetään kolme vuotta voimassa oleva Qualified by EFQM-tunnustus. Tunnustus on osoitus organisaation sitoutumisesta jatkuvaan kehittämiseen.

 • Recognised by EFQM – organisaation laaja ulkoinen arviointi

  Recognised-tason arviointi on laaja arviointi, jossa käydään läpi EFQM-malli kokonaisuudessaan. Arviointi tapahtuu osakriteeritasolla, joista kukin pisteytetään erikseen. Arvioijaryhmässä on 3–8 henkilöä. Ryhmä tutustuu ennakkoon toimitettuun aineistoon dokumentteineen ja tekee 3–5 päivää kestävän arviointikäynnin. Aineiston ja haastattelujen perusteella arvioijat hahmottavat organisaation vahvuusalueet ja parantamismahdollisuudet, sekä pisteyttävät kokonaisuuden. Recognised-arvioinnissa organisaatio saa sekä sanallisen että pisteytetyn yksityiskohtaisen arvion menestymisestään EFQM-mallin kriteerien ja osakriteerien mukaisesti.

  EFQM:n pisteytyksen perusteella voi saada 3–7 tähden Recognised by EFQM-tunnustuksen, joka on voimassa kolme vuotta. Tunnustus on osoitus organisaation sidosryhmille sitoutumisesta jatkuvaan ja kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

  EFQM:n Recognised-arviointi on myös Suomen laatupalkinnon perustana. Vähintään viisi tähteä saaneet organisaatiot tavoittelevat Suomen laatupalkintoa, joka on Suomen Laatuyhdistyksen jakama kansallinen tunnustus erinomaisuudesta.

Suomen laatupalkinto – tunnustus organisaation erinomaisuudesta

Suomen laatupalkinnon myöntää Suomen Laatuyhdistys ry vuosittain parhaalle ulkoisiin asiantuntija-arviointeihin osallistuneelle organisaatiolle. Arviointi tehdään EFQM-mallilla, jota käytetään myös EFQM Global Award -kilpailun sekä useiden kansallisten laatupalkintokilpailujen arviointiperusteena maailmanlaajuisesti.

Yhteistyökumppaninamme toimiva Suomen Messusäätiö on palkinnut parhaimman organisaation kehitystiimin vuosittain vahvistettavalla rahapalkinnolla.

Toimiiko organisaatiosi kiertotalouden alalla tai sen alihankintaketjussa?

Jos vastasit kyllä, sinulle ja organisaatiollesi sopii erityisesti kiertotalouteen kehitetty linssi, jonka avulla tarkastellaan syvällisemmin kiertotalousliiketoimintaa.

Tutustu kiertotalousarviointiin

Ota yhteyttä

Elise Kuorikoski

myyntipäällikkö | Sales Manager

+358 44 493 6450

Varaa tapaaminen

Artikkelit aiheesta

Katso kaikki artikkelit »