Tutustu Laatukeskuksen jäsenosioon

Kirjaudu jäsenosioon muokataksesi tietoja tai ostaaksesi verkkokaupasta jäsenhinnalla.

Hei! Voimmeko auttaa? Jätä viesti, niin otamme yhteyttä Sinuun.

isku-yhtymä

isku-yhtymä

Toimeksianto
EFQM Excellence –malliin koulutus, Itsearvioinnin suunnittelu ja ohjaus

Aikajakso
5 kk 

Taustaa
Isku-yhtymä oli kiinnostunut tutustumaan EFQM- malliin, sen käyttötarkoituksiin ja siihen miten mallin hyödyntämisen voi aloittaa.

Projektin eteneminen
EFQM-mallin 0,5 päivän koulutus järjestettiin noin 40 henkilölle marraskuussa 2014. Tämän jälkeen asiakas koulutti Laatukeskuksen avoimella kurssilla kaksi henkilöä EFQM-pohjaiseen itsearvioinnin ohjaukseen ja lähti yhdessä Laatukeskuksen kanssa suunnittelemaan itsearviointia.

Itsearviointi toteutettiin kahden Laatukeskuksen asiantuntijan ohjaamana kahden päivän mittaisena maaliskuun lopussa 2015. Itsearvioinnissa koko organisaation toiminnasta muodostettiin yhteinen kokonaiskuva EFQM -mallin yhdeksän alueen mukaan. Osallistujien kommenttien pohjalta saatiin myös yhteinen näkemys nykyisistä vahvuuksista ja parantamisen alueista.

Tulokset 
Koulutus muodosti hyvän pohjan itsearviointiin. Itsearviointi onnistui hyvin ja asiakas sai priorisoitua kolme tärkeintä kehityskohdetta kehitysprojekteiksi, jotka ovat edenneet hyvin. Asiakas liittyi Laatuyhdistyksen päättävän jäsenyyden piiriin kesällä 2015. Isku-yhtymän laatupolkua on hahmoteltu yhdessä asiakkaan toimitusjohtajan kanssa ja toimintaa aiotaan kehittää pitkäjänteisesti.