Valittu määrä ylitti varastosaldon

Kirjaudu sisään

Siirry ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi tietoa kampanjoistamme, erikoistarjouksia ja muita jännittäviä uutisia!

Tutustu Laatukeskuksen jäsenosioon

Kirjaudu jäsenosioon muokataksesi tietoja tai ostaaksesi verkkokaupasta jäsenhinnalla.

Sujuva palveluprosessi toimisto- ja tietotyössä

Sujuva palveluprosessi toimisto- ja tietotyössä

Arvostaisivatko asiakkaasi, jos pystyisit kertomaan heille luotettavan toimitusajankohdan?

Leanin periaatteita voidaan soveltaa toimisto- ja tietotyön palveluprosesseissa. Soveltaminen on erilaista kuin valmistavassa teollisuudessa. Toimistossa on esimerkiksi vaikeampi tasoittaa työkuormaa. Puhelimeen voi vastata vasta kun se soi. Asiakaskohtaista palvelua ei voi siis varastoida tai valmistaa etukäteen.

Kaikki toimisto- ja tietotyö ei johdu asiakkaan ensisijaisesta tarpeesta. Kun asiakas soittaa kysyäkseen missä hänen asiansa viipyy, selvitystyö täytyy tehdä, mutta tuo työ ei edistä asiakkaan ensisijaisen tarpeen käsittelyä eli siinä mielessä se on hukkaa. Olennaista on vähentää noita soittoja eikä tehostaa niiden käsittelyä. Prosessien sujuvoittamiseksi pitääkin tunnistaa arvoa lisäävä työ, vähentää hukkaa ja saada prosessin läpimenoaikaa lyhyemmäksi.

Toimisto- ja tietotyön palveluprosesseissa kapasiteetti, kuormitusaste, läpimenoaika, keskeneräinen tuotanto ja kaikkialla esiintyvä vaihtelu kytkeytyvät toisiinsa. Nämä kytkennät hallitsemalla teet osuvampia päätöksiä liittyen prosessin rakenteeseen ja onnistut luomaan luotettavan läpimenoajan ennusteen.

Tämä koulutus kuuluu yrityskohtaisesti järjestettäviin koulutuksiin. Mikäli olet kiinnostunut hyödyntämään kesäkampanjan edun, tutustu avoimen tarjonnan koulutuksiin ja valmennuksiin. Kiinnostuitko? Ole yhteydessä ja aloita keskustelut koulutuksen järjestämisestä teidän yrityksessä.

Kesäkampanjakoodit: 40% (päättävä jäsen) ja 30% (kaikki muut)