Tutustu Laatukeskuksen jäsenosioon

Kirjaudu jäsenosioon muokataksesi tietoja tai ostaaksesi verkkokaupasta jäsenhinnalla.

laatumedia

laatumedia

Juha Ylä-Autio | 14.3.2023

Arviointi mittaa organisaation pulssin

Olemme taas edenneet kevääseen. Vuoden kierto on varmaa, kuten myös kehittäminen yhteisöissämme. 

Arvioinneilla voidaan mitata organisaatioiden pulssia. Ulkoiset arvioinnit ovat tästä oiva esimerkki. Siinä koulutetut arvioijat analysoivat yhteisön tasoa ja se tarjoaa pelimerkkejä eteenpäin. Arviointeja voidaan tehdä monilla eri tasoilla ja eri näkökulmilla. Kannattaa lukea arvioinneista tarkemmin artikkelistamme. Yhä enenevässä määrin EFQM-mallia käytetään esimerkiksi strategiaprosessin tukena tai kehittämään organisaation liiketoimintoja. 

Toinen teemamme tänä keväänä on ollut jäsenpalvelut. Joka vuosi pyrimme tekemään uusia jäsenpalveluita, jotka vastaavat jäsenten tarpeisiin. Ilokseni voin kertoa, että tarjoamme päättäville jäsenillemme kiintiön tiettyihin koulutuksiin. Tämä tarkoittaa, että kesäkuussa alkavassa Yellow Belt -koulutuksessa 25 prosenttia paikoista on ilmaisia päättäville jäsenillemme. Sama koskee EFQM:n Foundation -peruskurssia. Lisäksi syksyllä valmistuu Yritysvastuu 360 -arviointimalli, jonka tarjoamme myös maksutta päättäville jäsenille. 

Yhteisömme perustehtävä on tiedon jakaminen. Tänä vuonna alkaa kaksi uutta tiedon jakamiseen liittyvää benchmarking-ryhmää. Toinen keskittyy laatuun – mitä laatu on 2020-luvulla – ja toinen taas vastuullisuuteen. Jos teidän organisaatiossanne on kiinnostusta osallistua mukaan, ottakaa yhteyttä minuun. Benchmarking tarjoaa hienon matkan, joka hyödyttää sekä osallistujaa että yhteisöänne.