Tutustu Laatukeskuksen jäsenosioon

Kirjaudu jäsenosioon muokataksesi tietoja tai ostaaksesi verkkokaupasta jäsenhinnalla.

Hei! Voimmeko auttaa? Jätä viesti, niin otamme yhteyttä Sinuun.

Kiertotalous ja vastuullisuus

Kiertotalous ja vastuullisuus

Kestävää kilpailukykyä kiertotaloudesta ja vastuullisuudesta

Tuemme suomalaisia yrityksiä siirtymässä kohti kiertotaloutta ja entistä vastuullisempaa liiketoimintaa yhdessä laajan kumppaniverkostomme (mm. Sykli) kanssa. Ratkaisumme perustuvat laajaan kansainväliseen yhteistyöhön ja ne on kehitetty yhteistyössä Sitran, ympäristöministeriön, EFQM:n (European Foundation for Quality Management) kansallisten partneriorganisaatioiden sekä alan yritysten ja järjestöjen kanssa. Tavoitteenamme on menestyvä Suomi, jonka kilpailukyky on rakennettu kestävälle pohjalle.

Missä tilanteessa olette kiertotalouden ja vastuullisuuden osalta?

Me autamme sinua ja organisaatiotasi, kun

  • olette alkupisteessä vastuullisuuden ja/tai kiertotalouden kanssa ja haluatte päästä asiassa eteenpäin ja saada tähän asiantuntijan apua.
  • haluatte saada tilannekatsauksen yrityksenne vastuullisuuden ja/tai kiertotalouden tilanteesta ja luoda tiekartan, jonka pohjalta pääsette etenemään.
  • haluatte vahvistaa osaamista vastuullisuudesta ja kiertotaloudesta omassa organisaatiossanne.
  • olette hyvällä tiellä vastuullisuuden ja/tai kiertotalouden osalta, mutta haluatte nostaa tasoanne ja saada benchmarking-tietoa toimintanne kehittämisen pohjaksi.
  • haluatte verkostoitua toisten vastuullisuuden ja/tai kiertotalouden parissa toimivien yritysten kanssa ja lähteä osaksi kiertotalouden ekosysteemiä.
  • haluatte saada toimitusketjunne toimijat vielä vahvemmin mukaan vastuullisuus- ja/tai kiertotalouspolulle.
  • yrityksenne koko toiminta ja strategia nojaa jo vastuullisuuteen ja kiertotalouteen, mutta tarvitsette matkallenne kumppaneita kasvaaksenne. 

Tutustu kiertotalous- ja vastuullisuuspalveluihimme:

 

Tutustu vastuullisuus ja kiertotalousreferensseihimme »

Kestävä kehitys

Aikamme suurimpien haasteiden, ilmastokriisin ja luontokadon, hillitseminen edellyttävät yhteiskunnaltamme nopeaa kestävyysmuutosta. Edelläkävijäyritysten ja organisaatioiden toiminta on vastuullista ja nojattava kestävään kehitykseen. YK:n määritelmän mukaan kestävä kehitys tarkoittaa kehitystä, joka turvaa nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. Kestävä kehitys on ekologisesti, sosiaalisesti, ekologisesti ja kulttuurillisesti kestävää. Yhä useammat organisaatiot ovat jo tehneet kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen tai asettaneet itselleen kunnianhimoisia tavoitteita hiilineutraaliuden osalta.

Kiertotaloudesta menestystekijä

Tulevaisuuden menestyjät nojaavat toiminnassaan kiertotalouteen ja vastuullisuuteen. Kiertotalous on talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutuksemme perustuu omistamisen sijaan palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen ja kierrättämiseen.  Kiertotalous hyödyttää parhaimmillaan sekä tuottajaa, palvelun tai tuotteen käyttäjää, yhteiskuntaa ja luontoa. Kun tuotteiden elinkaari pitenee, luonnonvaroja säästyy ja kierrätykseen kelpaamattoman jätteen määrä vähenee merkittävästi. Kiertotalouteen liittyvät elinkaaripalvelut synnyttävät uusia työpaikkoja ja innovaatioita, joille on kysyntää ympäri maailman. 

Kiinnostuitko kiertotalouden ja vastuullisuuden kehittämisestä organisaatiossasi?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä!

Ota yhteyttä / varaa tapaaminen!

Varaa tapaaminen helposti

Leena Huotarin kalenteri »

Leena Huotari

myyntipäällikkö
050 551 3663
leena.huotari@excellencefinland.fi