Tutustu Laatukeskuksen jäsenosioon

Kirjaudu jäsenosioon muokataksesi tietoja tai ostaaksesi verkkokaupasta jäsenhinnalla.

Hei! Voimmeko auttaa? Jätä viesti, niin otamme yhteyttä Sinuun.

Kiertotalousverkosto palveluna

Kiertotalousverkosto palveluna

Kiertotalousverkosto palveluna – kiertotaloudesta kestävää kilpailukykyä pk-yrityksille 

Onko tavoitteesi menestyä kiertotaloudessa? Suomen ympäristöopisto Sykli ja Excellence Finland tarjoavat yhteistyössä ainutlaatuista Kiertotalousverkosto palveluna -kumppanuutta. 

Näin lähdet mukaan kiertotalousverkostoon!

Palvelu koostuu alkukartoituksesta, jossa tarkennetaan kiertotalouden merkitys ja sen mahdollisuudet yrityksellenne. Voit halutessasi lähteä liikkeelle vain kartoituksella ja tehdä sen jälkeen päätöksen kiertotalousverkostoon liittymisestä. Syventävässä vaiheessa liityt mukaan kiertotalousverkostoon, jossa vahvistat osaamista ja opit muilta verkoston jäseniltä. Verkostoon sitoudutaan vuodeksi kerrallaan.

Palvelumme auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä hakemaan kestävää kasvua kiertotaloudesta sekä kehittämään liiketoimintaansa ja sen vastuullisuutta. Palvelumme vastaa pk-yritysten tarpeeseen saada kokonaisvaltaista ja pitkäjänteistä tukea vastuullisuuden kytkemiseen omaan liiketoimintaansa sekä vastuullisuuden mittareiden, datankeruun ja raportoinnin kehittämiseen. Palvelu on erinomainen myös yrityksille, joilla on itsellään jo kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet, mutta haluavat kirittää myös omien toimittajiensa vastuullisuutta.

Kestävää kasvua kiertotaloudesta -kartoitus

Tutustu kiertotalouteen, tunnista potentiaali ja tee strateginen "go" / "no go" -päätös. Matkaan voi lähteä vain sieltä missä on. Jos et vielä täysin tiedä, mistä kiertotaloudessa on kyse ja mitkä voisivat olla sen mahdollisuudet yrityksenne toiminnassa, niin kartoitetaan tämä yhdessä. 

Kiertotalouden kartoituspalvelussamme on 2 vaihetta:

 1. Ymmärrä kiertotalouden merkitys. Palveluumme sisältyvän Kiertotalouden perusteet - valmennuksen sekä Kiertotalouden pelikirjan (Sitra) avulla vahvistamme avainhenkilöidenne ymmärrystä kiertotaloudesta ja sen mahdollisuuksista yrityksellenne. Kiertotalous ymmärretään monesti suppeasti pelkästään jätteen kierrätyksenä, mutta yhdessä käymme lävitse kaikki kiertotalouden ulottuvuudet ja liiketoimintamallit.
   
 2. Tunnista kiertotalouden mahdollisuudet yrityksellenne - selvitä nykytilanne ja aseta kasvutavoite. Autamme sinua selvittämään liiketoimintanne kiertotalouden nykytilanteen ja asettamaan sille kasvutavoitteet. Asiantuntijamme kartoittaa yrityksenne liiketoiminnan vastuullisuuden ja kiertotalouden nykytilanteen Kiertotalouslinssi-työkalumme avulla. Kartoituksen pohjalta asetatte kehitystavoitteen yhdessä asiantuntijamme kanssa ja laaditte myös konkreettisen kehityspolun tavoitteeseen pääsemiseksi. 
   

Kartoituksen jälkeen voitte tehdä strategisen päätöksen siitä, lähdettekö panostamaan kiertotalouteen ja hakemaan siitä kestävää liiketoimintaa. Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö, niin aloitetaan kiertotalouden kartoituksella!

Alkukartoituksen hinta on 2300 € + alv. 

Kiertotalousverkosto palveluna 12 kk

Jos asia on tärkeä, se kannattaa tehdä yhdessä. Kiertotalousverkosto palveluna -kumppanuutemme tarkoittaa 12 kuukauden kiertotalousmatkaa, jonka teet yhdessä toisten kiertotalouteen panostavien pk-yritysten kanssa verkostoituen. Palvelumme perustuu pitkäjänteiseen liiketoimintalähtöiseen kehittämiseen askel askeleelta siten, että kiertotalous integroituu vähitellen osaksi yrityskulttuurianne. 

Kiertotalousmatkan aikana otat seuraavat askeleet:

 1. Määrittele kiertotalouden liiketoimintamalli ja kehitä toimintaa. Kiertotalouden liiketoimintamallien kehittämiseen ja vastuullisuuden kehittämiseen liittyen palveluun on sisällytettävissä myös tarpeenne mukaan teille yrityskohtaisesti räätälöityjä asiantuntija- ja konsultointipalveluita (erillisveloituksesta). Kattavan ammattilais- ja kumppaniverkostomme kautta pystymme auttamaan teitä kokonaisvaltaisesti kiertotalouspolulla ja täsmätarpeissa, jotka voivat liittyä mm. vastuullisuusviestintään, päästölaskentaan, riskienhallintaan, palvelumuotoiluun, raportointiin ja rahoitukseen.
 2. Vahvista tarvittavia kyvykkyyksiä - kehitä ja hanki osaamista. Palvelumme kasvattaa yrityksenne kiertotalouden osaamista kattavilla ja monipuolisilla nonstop-koulutuksilla. Koulutuksemme kattavat seuraavat teemat: Kiertotalouden perusteet, Päästölaskennan perusteet, Palvelumuotoilun perusteet, Rahoitusmahdollisuudet, Vastuullisuusviestintä sekä Tiedon kerääminen ja raportointi. Koulutukset toteutetaan joustavasti lähi-, etä- ja verkkototeutuksina. 
 3. Viesti muutoksesta ja vaikuta. Sykli ja Laatukeskus viestivät jäsenten onnistuneista kiertotalousratkaisuista. Saat näkyvyyttä ja voit hyödyntää viestintämateriaaleja yrityksenne viestinnässä.
 4. Verkostoidu ja opi muilta. Pääsette jakamaan palvelusta saamianne kokemuksia ja oppeja sekä vertaamaan ja verkostoitumaan palvelussa toimivien muiden kiertotaloutta kehittävien pk-yritysten kanssa. 
 5. Tee kiertotalous-muutoksesta totta ja todenna tulokset. Kehitystavoitteen toteutuminen ja etenemisaskeleet arvioidaan 12 kuukauden seurantajakson jälkeen Kiertotalouslinssi-työkalulla. Tuloksista on yrityksellenne hyötyä myös EU-taksonomian edellyttämään raportointiin. Tulosten pohjalta yrityksellenne asetetaan jälleen uusi tavoite ja päivitetään kehityspolku asiantuntijamme tukemana.

Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö, niin aloitetaan yrityksesi tai yhteisösi kiertotalousmatka.

Toimintaympäristön muutoksissa pärjääminen edellyttää toiminnan jatkuvaa kehittämistä

Yrityksiin kohdistuu yhä enemmän ulkoisia vaatimuksia, joihin on pystyttävä vastaamaan. Vaatimuksia kohdistuu monelta suunnalta:

 • markkinoilta (sijoittajat, kuluttajat, b2b-asiakkaat, työntekijät, toimittajat)
 • kansalaisyhteiskunnasta (kansalaisjärjestöt, media, koulutussektori, ammattiliitot)
 • julkishallinnosta ja sääntelystä (tarvitaan uusia ratkaisuja haasteisiin kansallisella tai paikallisella tasolla) ja
 • globalisaation kautta (yritykset säätelevät itse omaa vastuullisuuttaan toimiessaan heikommin säännellyissä ympäristöissä globaalin viestinnän aikakaudella). 
   

Yritysten toiminnan kestävyyteen ja erityisesti ilmastovaikutuksiin liittyvä sääntely ja kriteerit kiristyvät jatkossa. EU-taksomian ensimmäiset raportointivelvollisuudet kestävyydestä alkoivat jo 1.1.2022. Taksonomialla edistetään kestävämpää liiketoimintaa ja se edellyttää yrityksiltä tarkempaa seurantaa ja raportointia toimintansa kestävyydestä. Kun voit todentaa organisaatiosi vastuullisuuden ja kiertotalouden tason mitattavasti datan avulla, pystyt osoittamaan sen myös ulkoisille. 

Mitä liiketoiminnallisia hyötyjä saavutat palvelustamme ja kiertotalouteen panostamisesta? 

 • Hyvä maine
 • Parempi asiakastyytyväisyys
 • Houkuttelevuus työnantajana
 • Liiketoiminnan jatkuvuuden turvaaminen
 • Riskienhallinta
 • Tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuudet ja innovaatiot
 • Menestyminen kilpailutuksissa
 • Pääsy osaksi toimitusketjuja
 • Markkina-arvon nousu
 • Parempi kannattavuus
 • Kustannussäästöt/tehokkuus
 • Rahoituksen saatavuus

Lähde mukaan kiertotalousverkostoomme! 

Kiertotalousverkoston asiantuntijat

Asiantuntijat ja kouluttajat meillä ja Syklissä ovat kokeneita ammattilaisia. Palveluumme on kytkettävissä yrityskohtaisesti myös kumppaniemme Third Rockin, Ethican ja Inclusin palveluita ja osaamista kiertotalouden, vastuullisuuden ja riskienhallinnan kehittämisestä.

Kokeneet asiantuntijamme ja kouluttajamme ovat tukenasi kiertotalousmatkalla - yhdessä kehittäminen on antoisaa. Ammattilaisten verkostomme tarjoaa tukeaan myös erilaisiin täsmätarpeisiinne matkan varrella.

 

Tutustu myös muihin kiertotalouden palveluihimme:

Kiertotalousarvioinnit ja tunnustukset Tarjoamme monipuoliset ratkaisut kiertotalouden arviointeihin!
Kiertotalouskonsultointi Meiltä saat räätälöidyt konsultointiratkaisut eri kokoisten organisaatioiden tarpeisiin!

 

Kiinnostuitko Kiertotalousverkosto palveluna -kumppanuudesta?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Ota yhteyttä / varaa tapaaminen!

Leena Huotari

myyntipäällikkö
050 551 3663
leena.huotari@excellencefinland.fi

Nina Maarit Partanen

projektipäällikkö
044 4934 850
ninamaarit.partanen@sykli.fi