Tutustu Laatukeskuksen jäsenosioon

Kirjaudu jäsenosioon muokataksesi tietoja tai ostaaksesi verkkokaupasta jäsenhinnalla.

laatumedia

laatumedia

| 24.5.2019

Innovaatioiden iltapäivässä menestystarinoita eri aloilta

Innovaatioiden iltapäivässä 23.5. päästiin tutustumaan kansainvälistä menestystä innovaatioistaan saaneisiin voittajiin Geneleciin, Vaisalaan ja Norsepoweriin sekä kunniamaininnan saaneeseen Fujitsu Greenhouse Technology Finlandiin ja Robben Pikku Puutarhaan. Tilaisuuden avasi Quality Innovation Awardin monivuotinen tuomariston puheenjohtaja, Elinkeinoelämän keskusliiton entinen innovaatiojohtaja Hannele Pohjola.

Uuden sukupolven langaton monitorointijärjestelmä lääketeollisuuden olosuhdevalvontaan

Ensimmäisenä puhujana oli Vaisala Oyj:n tuotepäällikkö Anniina Uotila, joka esitteli meille Vaisalan innovaation ”Vaisala viewLinc -valvontajärjestelmä – turvaa arvokkaan lääkeomaisuuden kaikkialla vuorokauden ympäri”. Innovaatio voitti suurten yritysten liiketoimintainnovaatioiden sarjan. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä viewLinc -valvontajärjestelmään mm. sen helppokäyttöisyyden vuoksi, ”Simplicity as it’s best”. Vaisala haluaa myös tulevaisuudessa panostaa vahvasti uuteen teknologiaan, jotta he pysyvät tuotekehityksen kärjessä. Nähdäänkö tänä vuonna jälleen uusia innovaatioita Vaisalalta?

Lue lisää innovaatiosta
 
Viljelytiedon ekosysteemin jatkuva kehittäminen vertikaaliviljelmällä

Toisena puhujana oli Robben Pikku Puutarhan toimitusjohtaja Robert Jordas puheenvuorolla ”Kokemuksia kasvihuonekerroskasvatuksen viljelytiedon ekosysteemin jatkuvasta kehittämisestä”. Dataa keräämällä on mahdollista saada ajantasaista tietoa mm. lannoitteen ja siementen määristä sekä kastelusta vedenkulutuksineen. Tuotetun datan avulla voidaan todentaa, mitä pitää tehdä, jotta kasvi saadaan kasvamaan. Vastaavanlaista datan keräämistä ja hyödyntämistä ei ole aiemmin agribisneksessä ollut, mutta on tulevaisuudessa ehdoton edellytys alan kilpailukykyisessä toiminnassa. Robben Pikku Puutarha lähti mukaan Quality Innovation Awardiin yhdessä Fujitsu Greenhouse Technology Finlandin kanssa, josta he saivat kunniamaininnan potentiaaliset innovaatiot -sarjassa. 

Lue lisää innovaatiosta

The Ones – akustisesti innovatiivinen koaksiaalinen kolmitiekaiutinperhe

Pienten ja keskisuurten yritysten liiketoimintainnovaatioiden sarjassa voittaneen innovaation esitteli meille Genelecin toisen sukupolven yrittäjä Mikko Martikainen puheenvuorollaan ”Quality and Innovation at Genelec”. Genelecin missiona on auttaa asiakkaita toteuttamaan unelmiaan tarjoamalla heille mahdollisimman todentuntuinen äänentoisto. Genelecin innovaatio on skaalattava kaiutinrakenne, joka toteuttaa koko äänikaista-alueella toimivan kolmitiekoaksiaalikaiuttimen. Rakenne on aivan uudenlainen, eikä markkinoilla ole saatavilla mitään vastaavaa.

Lue lisää innovaatiosta

Norsepower Rotor Sail Innovation

Norsepower voitti vastuulliset innovaatiot -sarjan roottoripurjeratkaisullaan. Innovaation idean, tekniikan ja hyödyt meille avasi Norsepowerin CTO Jarkko Väinämö. Norsepower-roottoripurjeratkaisu auttaa rahti- ja matkustaja-aluksia alentamaan polttoainekuluja 5-20 prosentilla käyttämällä tuulta aluksen propulsiojärjestelmää tehostavana lisäpropulsiovoimana. 

Lue lisää innovaatiosta

Laatuinnovaatiokilpailun haku 15.9.2019 asti

Quality Innovation Award on kansainvälinen innovaatiokilpailu, joka järjestetään vuosittain innovaatioiden määrän ja tason parantamiseksi. Kilpailun kriteerit ovat uutuusarvo, hyödynnettävyys, oppiminen, asiakaslähtöisyys ja tuloksellisuus. Laatukeskus on arvioinut jo yli 1000 innovaatiota eri toimialoilta, niin julkiselta kuin yksityiseltä sektorilta. Kilpailuun osallistuu innovaatioita lähes 20 maasta.

Jokainen osallistujamaa järjestää ensin oman kansallisen kilpailunsa Quality Innovation Awardin sääntöjen ja kriteereiden mukaisesti. Näiden kansallisten kilpailujen sarjojen voittajat siirtyvät sitten kisaamaan kansainväliseen finaaliin. Finaaliin siirtyi lähes 60 innovaatiota eri puolilta maailmaa. Taso oli erittäin kova, kuten aina. Innovaatioiden iltapäivän puheenvuorojen lisäksi kunniamaininnan kilpailussa sai myös Eyon Inc.

Tilaisuudessa päästiin kuulemaan miksi innovaatioita ollaan lähdetty toteuttamaan, miten ne vaikuttavat omilla aloillaan tänä päivänä ja miten ne tulevat vaikuttamaan ympärillämme tulevaisuudessa. Innovaatiokilpailu on nyt auki, hakuaika on 2.5.-15.9. Ilmoita innovaatiosi mukaan kilpailuun!

Lue lisää aiheesta:

Quality Innovation Awardin vuoden 2018 kansainväliset voittajat julkistettu
Maailman parhaat innovaatiot palkittiin Pekingissä