Siirry sisältöön

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:n visiona olla vastuullisin kiinteistövarainhoitaja Suomessa

  • Laadun kehittäminen
  • Julkaistu:

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy palkittiin tammikuussa 2019 Suomen laatupalkinnolla, joka on kansallinen tunnustus erinomaisuudesta. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:n visiona on olla vastuullisin kiinteistövarainhoitaja Suomessa tarjoamalla parhaat kiinteistöliiketoiminnan palvelut. Yritys on perustettu vuonna 2007 ja konsernin muodostavat emoyhtiö LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy sekä kiinteistörahastoliiketoiminnan hallinnointiyhtiöt. Liikevaihto on perustamisvuoden 1,5 miljoonasta kasvanut 16 miljoonaan. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito hallinnoi nykyään 2,4 miljardin euron kiinteistövarallisuutta ja on kuudenneksi suurin toimija Suomen kiinteistömarkkinoilla.

Tutustu voittajaan -tilaisuudessa kuultiin eri näkökulmia LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon toiminnan kehittämisestä. Tilaisuuden avasi toimitusjohtaja Vesa Immonen kertomalla LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon toiminnasta ja arvojohtamisesta. Immosen jälkeen kuultiin kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskolia, joka puhui meille LähiTapiola kiinteistövarainhoidon 3T:stä. Vastuullisuudesta kertoi ympäristöpäällikkö Eero Kokkonen ja toimintakulttuurista vuokrauspäällikkö Karoliina Turppo.

LähiTapiola kiinteistövarainhoidon 3T:

Talous – autamme varautumaan ja vaurastumaan
Terveys – edistämme terveyttä
Turvallisuus ja liikkuminen – turvaamme jatkuvuutta ja ennaltaehkäisemme vahinkoja

Vastuullinen sijoittaminen LähiTapiola kiinteistövarainhoidossa

Vastuullisuus lähtee yrityksen tahtotilasta noudattaa ja toimia vastuullisesti niin ympäristön, sosiaalisen vastuun kuin hallintotavan kannalta sekä näiden huomioinnista sijoitustoiminnassa. LähiTapiola kiinteistövarainhoito viestii ja raportoi vastuullisuudesta avoimesti.

GRESB:iin (Global Real Estate Sustainability Benchmark) osallistuminen tukee tavoitetta olla vastuullisin kiinteistövarainhoitaja Suomessa. Osallistuminen myös viestii sidosryhmille, että LähiTapiolalla on tehty konkreettisia toimenpiteitä tavoitteiden eteen. Kiinteistösijoittamisessa vastuullisuus on selkeää ja objektiivista.

Toiminnan korkea laatu on iskostunut koko organisaatioon

Suomen laatupalkinto ei ollut LähiTapiolalle täysin uusi asia. LähiTapiola-konsernissa on juhlittu tunnustusta jo vuonna 2000, kun Keskinäinen vakuutusyhtiö Tapiola sai Suomen laatupalkinnon. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy on saanut vuonna 2012 neljän tähden ja vuonna 2015 viiden tähden Recognized for Excellence -tunnustuksen. Vuonna 2018 pitkäjänteinen työ toiminnan kehittämisen parissa johti Suomen laatupalkintoon. Matka laadun parissa ei toki pääty tähän.

Toimintakulttuuri on ollut alusta asti ratkaisevassa asemassa LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon toiminnassa. Tämä näkyy myös arviointiraportissa, jossa nostetaan erityisesti esille terve työilmapiiri ja hyvä yhteishenki. LähiTapiolalla kiitellään ja juhlitaan pienistäkin onnistumisista ja käytössä on tulospalkkiot. Mikäli jokin asia ei toimi, yhteisö keksii yhdessä paremman tavan toimia, sillä kaikki haluavat työskennellä yhdessä sujuvasti. Oli siis hyvin luontevaa, että arviointityöskentelyynkin osallistui koko henkilöstö.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon toimintaa ohjaavat arvot:

Rohkeus – uskalla kertoa asioista ja kokeilla uutta
Intohimo – mitä teetkin, tee se täysillä
Hyväntahtoisuus – ajattelen aina asiakkaan parasta