Siirry sisältöön

Pitkäjänteiselle kehittämiselle on tarvetta juuri nyt

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Me Laatukeskuksessa olemme demokratian, vapaan tiedonvälityksen ja ilmaisunvapauden kannattajia. Me kytkeydymme pitkällä historiallamme näihin teemoihin sekä yksilöinä että yhteisönä, ja suomalainen yhteiskuntammekin on ollut malliesimerkki koko maailmassa. Tätä kautta – ilman suuria mielenilmaisuja, vaan pikemminkin yhdessä ollen ja tukea antaen – me tuemme Ukrainaa ja sen kansalaisia. Yhdistyksemme on sitoutumaton, mutta länsimaisia arvoja me tuemme. Me vastustamme sotaa. Me tuemme jokaisen maan itsemääräämisoikeutta ja siksi me tuemme Ukrainaa. Tästä osoituksena me olemme tukeneet asiaankuuluvalla summalla Suomen Punaista Ristiä, joka auttaa ukrainalaisia sodan keskellä. Toinen solidaarisuuden osoitus on ollut, että koko kansainvälinen laatuinnovaatioyhteisö on sulkenut Venäjän edustajat pois laatuinnovaatiotoiminnan piiristä. Valitettava, mutta tarpeellinen päätös.

Me uskomme myös hyvän voittoon. Uskomme siihen, mitä edesmennyt presidentti Mauno Koivisto sanoi: Yleensä elämässä on viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Tämän kautta me pääsemme arkeemme, on se sitten yksityiselämän tai työelämän arkea.

Arjessa balanssi on tärkeä. Tähän balanssiin on aina liittynyt laatu ja sen johdannaisina suorituskyky, vastuullisuus, pitkäjänteisyys. Kannattaa lukea aivan erinomainen artikkeli Vaisala Oyj:stä. Vaisalan viesti on sama, mitä olemme täältä yhdistyksen jäsenillemme todenneet. Laatu on pitkäaikainen matka. Siinä ei ole pikavoittoja. Laatu on myös organisaation kulttuuria. Kun kulttuuri tukee pitkäjänteistä kehittämistä, organisaatio pärjää aina. Ja näinä aikoina pitkäjänteinen kehittäminen on äärimmäisen tärkeää. Sillä, jos nyt organisaatiot toteavat, että säästetään tässä, organisaatiot säästävät huomisen voitoista sekä pärjäämisestä. Tämä on myös Vaisalan viesti meille.

Toinen erinomainen artikkeli tulee meiltä Laatukeskuksesta, vanhemmalta asiantuntijalta Maija Vaismaalta. Oikeastaan sekä Maijan että Vaisala Oyj:n haastattelut ovat läheisiä sukulaisia. Kummassakin todetaan, että aina tulee olemaan ”peruslaatu”, mutta ympäröivä maailma muuttuu niin nopeasti, että laatuun tulee mukaan uusia elementtejä. Kumpikin artikkeli puhuu datasta, sen laadusta, vastuullisuudesta, kiertotaloudesta. Nämä ovat ilmentymiä uudesta laadusta. Tämä uusi laatu 4.0 ei uhkaa vanhoja prosessijohtamiseen liittyviä laadun tekijöitä. Ei, uudet täydentävät vanhaa. Ja me tuomme kumpaakin teille.

Vaikka uutiset ovat tällä hetkellä mollivoittoisia, muistakaa entisen presidenttimme lausahdus. Tämä tukee meitä kehittämisen tiellä. Hyvää kevättä kaikille.

Kirjoittaja

toimitusjohtaja Juha Ylä-Autio
Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.