Siirry sisältöön

Suomen laatupalkinnon saaja sekä Quality Innovation Award voittajat ja kunniamaininnan saajat palkittiin 12.11.2020

  • Innovaatiot, Tiedotteet
  • Julkaistu:

Suomen Laatuyhdistys jakoi ulkoiseen arviointiin perustuvan Suomen laatupalkinnon jo 25. kerran ja se myönnettiin tänä vuonna Nordea Henkivakuutus Suomelle (Nordea Life). Yhtiö sai erinomaiset pisteet kansainväliseen EFQM-malliin perustuvan kriteeristön mukaisessa arvioinnissa. Samassa yhteydessä jaettiin Quality Innovation Award -palkinnot vuoden parhaista palvelu- ja tuoteinnovaatioista PiBondille, Sciar Companylle ja Vaisalalle. 

– Suomen laatupalkinto on osoitus organisaation erinomaisesta suorituksesta strategisiin tavoitteisiin nähden. Pitkäjänteinen ja liiketoimintaan integroitu kehittäminen vahvistaa kilpailukykyä ja tukee organisaatioita myös poikkeustilanteissa, kommentoi Suomen Laatuyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Ilkka Hämälä.

Suomen laatupalkintoa on jaettu ulkoisen 360 asteen asiantuntija-arvioinnin perusteella jo vuodesta 1991 alkaen. Nordea Lifen saavuttama pistemäärä on yksi Suomen EFQM-arviointien kautta aikojen parhaista tuloksista.

Arviointiryhmän mukaan yhtiö on luonut kestävän toiminnan kulttuurin yhteisöönsä. Johtamisen hierarkia on matala ja jokaisella henkilöllä on organisaatiossa tunne, että he voivat vaikuttaa toimintaan.

– Meillä on erittäin sitoutunut henkilöstö ja yhteistä kaikille on halu parantaa koko ajan omaa suoritustamme. Kuulumme konserniin, jossa saa tilaa kehittää. Olemme vuosia tehneet systemaattista työtä eri osa-alueilla ja olemme ylpeitä ja iloisia saavutetusta tunnustuksesta. Tuloksellinen työmme asiakkaidemme parhaaksi jatkuu myös tästä eteenpäin, sanoo Nordea Lifen toimitusjohtaja Pekka Luukkanen.

– Yhtiössä on selkeä strategia vision toteuttamiseksi ja henkilöstöä pidetään keskeisenä voimavarana. Liiketoiminnan eri osa-alueiden kehittäminen on nopeaa ja johdonmukaista, summaa Laatukeskuksen toimitusjohtaja Juha Ylä-Autio.

Suomen Messusäätiö myöntää voittajalle 30 000 euron suuruisen apurahan, ja sen jakoi säätiön puheenjohtaja Jorma Eloranta.

Quality Innovation Award -palkinnot jaettiin kolmessa kategoriassa

Vuodesta 2007 alkaen järjestetyssä kilpailussa nostetaan esiin laadukkaita uusia innovaatioita. Osallistujat arvioitiin uutuusarvon, hyödynnettävyyden, oppimisen, asiakaslähtöisyyden ja tuloksellisuuden perusteella.

Vuoden 2020 parhaiksi arvioidut palvelu- ja tuoteinnovaatiot ovat kehittäneet Sciar Company (potentiaaliset innovaatiot), Vaisala (kiertotaloutta ja hiilineutraalisuutta edistävät innovaatiot) sekä PiBond (liiketoimintainnovaatiot, pk-yritykset).

Lisäksi kunniamaininnan saivat Botnia Mill Service (potentiaaliset innovaatiot), Espoon kaupunki (terveysalan innovaatiot), Ammattiopisto Luovi (koulutusalan innovaatiot) ja Valtiokonttori (julkisen sektorin innovaatiot).

– Innovaatiot kasvattavat yritysten kilpailukykyä, luovat työpaikkoja ja avaavat väyliä uusille markkinoille. Julkisella sektorilla ne usein mahdollistavat tehokkaampia ja turvallisempia prosesseja. Keskeistä on kannustaa avoimesti innovointiin eri kokoisissa organisaatioissa, toteaa Laatukeskuksen toimitusjohtaja Juha Ylä-Autio.

Quality Innovation Award -palkinnot jakoivat Juha Ylä-Autio ja Sitran projektijohtaja Kari Herlevi. Voittaneiden ja kunniamaininnalla palkittujen innovaatioiden tarkemmat kuvaukset, tuomariston kokoonpano sekä palkittujen organisaatioiden yhteyshenkilöt ovat tiedotteen liitteessä.

Lisätiedot:

Juha Ylä-Autio, toimitusjohtaja, Laatukeskus Excellence Finland Oy, 040 752 3312, juha.yla-autio@laatukeskus.fi

Pekka Luukkanen, toimitusjohtaja, Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, 050 420 0932, pekka.luukkanen@nordea.fi (Suomen laatupalkinto 2020)