Siirry sisältöön

Toimitusjohtajan terveiset

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Pitkä talvi on kääntynyt valoa kohti. Monessa organisaatiossa on käännetty katseet vahvasti tulevaan. Vaikka elämme vielä keskellä kovia rajoituksia pandemian vuoksi, nyt jos koskaan on hyvä hetki vahvistaa omaa osaamistaan. Kevät tuo tullessaan myös Laatukeskuksella uusia tuulia – päivitämme hyvää vauhtia jäsenpalvelujamme vastaamaan organisaatioiden tarpeita.

Vuosi on nyt kulunut siitä, kun astuin Laatuyhteisön ruoriin. Se on ollut myrskyisä vuosi meille kaikille. Muutama viikko maaliskuun 2020 alussa ja kaikki opitut, vanhat mallit menivät nopeasti roskakoriin. Hyvä esimerkki uudesta on koulutustoimintamme, jota harjoitettiin pääosin Espoon Keilaniemen luokkahuoneissamme. Maaliskuusta 2020 alkaen kaikki koulutustoiminta on ollut verkossa. Mikä digihyppäys ja oppimisprosessi meille kaikille. Näin on käynyt monille. Se, mihin tämä johtaa, kun rokotukset pääsevät vauhtiin, on tätä kirjoittaessa vielä esiripun takana. Varmasti henkilökohtaiset kohtaamiset oppimisessa lisääntyvät, mutta kuinka paljon, sitä emme tiedä.

Laatukeskus on kehittänyt yhteistyössä kansainvälisen laatuorganisaation kanssa ainutlaatuista analyysityökalua kiertotalouden johtamiseen ja analysointiin. Sen avulla on mahdollista analysoida eri kiertotalouden osa-alueita ja saada mitattavaa ja konkreettista tukea kiertotalouden kehittämiseen.

Analyysityökalu on suomalaisten organisaatioiden ja Laatukeskuksen yhteistyönä kehittämä malli. Kiertotaloustyökalua on ollut suunnittelemassa useita eri organisaatioiden edustajia, kuten tässä uutiskirjeessä esiintyvä Martela.  Kannattaakin seurata viestintäämme, sillä tutun koulutustarjonnan lisäksi kiertotalousanalyysi on tulossa lähiaikoina verkkokauppaamme.

Kiertotalous käynnistää myös uuden jäsentilaisuuksiemme sarjan, Excellence Live -tilaisuudet. Ensimmäisen tilaisuuden pääpuhujana 30.3. on vuorineuvos Reijo Karhinen. Samassa tilaisuudessa kerromme tarkemmin myös kiertotaloustyökalustamme. Tervetuloa mukaan ajankohtaiseen tilaisuuteemme!

Ollaan yhteydessä!

Juha Ylä-Autio
toimitusjohtaja

0407523312
juha.yla-autio@laatukeskus.fi