Siirry sisältöön

Vuoden kouluttaja on Heikki Niemi!

  • Kilpailukyky, Tiedotteet
  • Julkaistu:

Me Laatukeskuksessa nostamme esiin kouluttajiemme osaamista ja innostamme heitä oman toimintansa jatkuvaan parantamiseen valitsemalla joka vuosi Vuoden kouluttajan.

Vuoden kouluttajan valinta on varsin vaikea, koska koko kouluttajakaartimme saa erinomaista palautetta. Seuraamme tarkasti, että asteikolla 1-6 kouluttajan ja hänen tuottamansa sisällön tulee olla vähintään 4,6 ja hajonnan pieni. Jos palautteiden keskiarvo jää tämän alle, kehitämme yhdessä koulutusta vastaamaan entistä paremmin asiakkaidemme tarpeita.

Vuoden kouluttajalla 30 vuoden kokemus ja 200 asiakasorganisaation kokemus takanaan

Vuoden kouluttajan valinta koostuu kolmesta osa-alueesta: 1. yhteistyö, 2. uudistuminen/uudistaminen ja 3. asiakaspalaute. Näiden osa-alueiden perusteella vuoden 2018 kouluttaja on vanhempi asiantuntija, DI Heikki Niemi. Heikki on Laatukeskuksen johtava asiantuntija CAF- ja EFQM Excellence -mallien käytössä sekä itsearviointi- ja ulkoisten arviointien menettelyjen kehittämisessä. Hänellä on 30 vuoden mittainen ja 200 organisaation laajuinen kokemus kilpailukyvyn ja toiminnan tuloksellisuuden arvioinnista ja parantamisesta laadunhallinnan keinoin.

Heikki on EFQM:n akkreditoima arvioijien pääkouluttaja Laatukeskuksessa. Hänen vetämissään koulutuksissa jo 5 000 henkilöä on perehtynyt arvioinnin ja parantamisen menetelmiin ja työkaluihin. Hän toimii myös arviointiryhmien tukihenkilönä, arviointiryhmän tavoite on ylläpitää omaa arviointiosaamistaan työskentelemällä arvioijana niin kotimaassa kuin EFQM Global Excellence Award -arvioinneissa.

Heikki Niemestä pidetään niin kouluttajana kuin arvioijana: ”Kouluttajalla hyvä ”tutka” meidän eritasoisten osallistujien kanssa. Hän pystyi avaamaan aiheet niitä tuntemattomalle hyvin.” ”Kouluttaja on monipuolinen ja hän hahmotti meille kokonaisuuden hyvin sekä antoi konkreettiset menetelmät työhön. Myös ryhmätyöt olivat hyviä ja jäävät mieleen myös hyvien esimerkkien kautta.”

Heikki toimii aina jatkuvan parantamisen hengessä omalla rauhallisella tyylillään. Hän tuottaa tasaista laatua ja saa näin myös tasaisen hyvää palautetta (ka 5,2). Hänen kanssaan on sujuvaa tehdä yhteistyötä. Heikki on EFQM Excellence -mallin ”heavy user”, hän on ollut mukana myös kehittämässä ja kääntämässä EFQM Excellence -mallia sekä tuomassa EFQM-arvioijakoulutukset Laatukeskuksen valikoimaan. Hänen analyyttista otettaan tarvitaan taas EFQM-mallin uudistuessa tänä vuonna.

Heikki Niemi kuvaa itseään perusinsinööriksi, joka on tekemällä oppinut kouluttajaksi ja fasilitaattoriksi. Hän on oma-aloitteinen kouluttamiensa sisältöjen kehittämisessä ja aina valmis uudistumaan ja uudistamaan. Heikki on erinomainen esimerkki siitä, kuinka toiminnan kehittäminen innostaa ja voi olla myös osa henkilökohtaista toimintatapaa. Onnea Heikille ansaitusta Vuoden kouluttaja -tittelistä sekä kiitokset osallistujien ja Laatukeskuksen puolesta!