Siirry sisältöön

Vuosi 2021 pakettiin ja katse eteenpäin

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Kuluneen vuoden paketointi alkaa jo niin kuuluisasta pandemiatilanteestamme. Alkuvuona elimme toiveikkaina odottaen rokotteiden saapumista. Saapuivathan ne, mutta pandemia ei ole odotuksistamme huolimatta lieventynyt. Aina on tullut uusi variantti. Tämä aika osoittaa, että olemme täällä maapallollamme yhtä; jos ei auteta heikoimpia, köyhempiä kansakuntia, me kärsimme kaikki. Joulun perusviesti sopii tähän hyvin. Autetaan kaikkia, jolloin itsekin pärjäämme. Se on oikeasti laadukas tapa myös toimia.

Meillä laatuyhteisössä tapahtui tänä vuonna huomattavan paljon. Teimme hartiavoimin töitä, että jäsenemme pääsevät eteenpäin kehittämisen tiellä. Meille tuli uusia koulutuksia kiertotalouteen ja tätä myötä pystyimme viemään eteenpäin myös ensimmäistä Suomen kiertotalouspalkintoakin. Palkinnosta onnittelut Metsä Board Oyj:lle, joka sen voitti huippupistein.

Pitkäaikaisia menestyjiä yhdistää myös pitkäaikainen kehittäminen. Katsotaan vuosia eteenpäin, ei niinkään muutamaan kvartaaliin. Samalla menestyjiä yhdistää sekä sisäinen että ulkoinen arviointi. Monet yhteisöt ovat sisäisesti arvioineet toimintatapojaan ja päättäneet mitata nämä sisäiset toimintatavat ulkoisessa Suomen Laatuyhdistyksen tarjoamassa arvioinnissa. Itse kutsun tätä organisaation pulssimittaukseksi; sillä mitataan tasoa, ja siitä saadaan ohjeet sekä askelmerkit seuraavaan kehitysloikkaan.

Vuoden mittaan saarnasin aina kehittämisen matkasta. Kehittäminen ei ole pikajuoksu vaan maraton. Kehittämismatka on pitkä, ja voisi väittää, ettei se koskaan pääty. Tapasin tällä teemalla vuoden mittaan varmasti satoja asiakkaita; osa oli yhdistyksemme jäseniä ja osa ulkopuolisia. Suomen Laatuyhdistys ry:n puheenjohtaja Ilkka Hämälä puhui samasta aiheesta toukokuun Kauppalehdessä.

Me tulemme ensi vuonna voimakkaasti painottamaan EFQM:a, kiertotaloutta ja vastuullisuutta sekä kehittämisen ajatusjohtajuutta. Odotettavissa on uusia palvelukokonaisuuksia; tuomme uusia EFQM-pohjaisia tuotteita jäsenillemme ja vastaamme myös kiertotalouden ja vastuullisuuden uusiin haasteisiin uusilla palveluilla. Mutta ensin otetaan vähän henkeä, hiljennytään vuoden pimeimpänä aikana ja nautitaan joulusta. Joulu keskeyttää meidät vuoden kierrossa miettimään, missä olemme, miten vuosi meni. Joulu luo meille rauhan keskelle kiirettä.

Toivotan yhdistysjäsenillemme ja asiakkaillemme erittäin hyvää joulua ja uutta vuotta!

Kirjoittaja

toimitusjohtaja Juha Ylä-Autio
Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.