Siirry sisältöön

EFQM Forum kokosi laadun ja kehittämisen ammattilaiset yhteen

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

EFQM Forum pidettiin lokakuun lopulla Ranskan Lyonissa. Edellinen EFQM Forum pidettiin Helsingissä syksyllä 2019. Sen jälkeen koronapandemia aiheutti tauon kokoontumisiin. Välissä oli toki virtuaalifoorumi, mutta nyt kolmen vuoden jälkeen nähtiin kasvokkain. Paikalla oli noin sata laadusta ja kehittämisestä kiinnostunutta henkilöä eri puolilta maailmaa.

Foorumin teemana oli muutos. Haastettiin ajattelemaan, miten resilientti olet johtajana ja miten organisaatiosi onnistuu suurissa myllerryksissä. Avauspuheenvuorossaan EFQM:n hallituksen puheenjohtaja Paul Little peilasi historiaan ja muistutti, että gladiaattorit pärjäsivät mahdottomien haasteiden edessä. Este voi olla matkan pää tai tie eteen päin, riippuen miten sen kohtaa. Eteenpäin meno saattaa vaatia näkökulman vaihdosta (reframe and proceed).

EFQM ja lean-ajattelu johtavat erinomaisuutta kohti

Esimerkkinä ”reframe and proceed” -menettelystä oli Denroy-yhtymän FFP3-luokan maskien tuotanto pandemian alussa. Kun heiltä tiedusteltiin mahdollisuutta ryhtyä valmistamaan maskeja, vastaus oli ”Kyllä onnistuu”, vaikka tuotantolinjaa ei ollut olemassa. Myönteinen muutos oli mahdollinen, koska organisaatiolla oli tekemisen kulttuuri, mikä mahdollisti tiukkojen laatuvaatimusten saavuttamisen. Tämä puolestaan liittyi erilaisten komponenttien valmistukseen ilmailuteollisuuden tarpeisiin.

Toimitusjohtaja John Irwinin mukaan Denroyssä tuotannon erinomaisuus tulee leanin kautta ja liiketoiminnan erinomaisuus EFQM-mallin kautta. Irwin listasi asioita, joita Denroy-yhtymä on saavuttanut EFQM-mallin avulla: kaikille selkeä visio, henkilökunnan sitoutuminen, innovaation ja muutosvalmiuden kulttuuri, liiketoiminnan kasvu.

Tutustu EFQM-mallin palveluihimme ja aloita organisaatiosi kehitysmatka »

Suomalainen Metsä Fibre palkittiin maailman parhaimpien joukossa

Perinteisesti EFQM Forumin yhteydessä jaetaan Maailman laatupalkinnot – EFQM Global Awards. Ylimpään seitsemän timantin kategoriaan oli yltänyt neljä organisaatiota: VAMED, Dubai Road and Transport Authority, City of Glasgow College ja Metsä Fibre. Pääpalkinnon sai VAMED, mikä on itävaltalainen globaalisti toimiva sairaalainfran ja sairaalalaitteiden kunnossapidon yritys. Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre Oy sai 7-timantin kategoriassa erityismaininnan Outstanding Achievement for Future Focus. Tämän johdosta Metsä Fibre palkittiin Laatupäivässämme Helsingissä 10.11. myös kansainvälisenä menestyjänä. Onnittelut vielä kaikille voittajille!

Foorumissa kuultiin useita cese-esimerkkejä sekä muutoksen teemaan liittyviä puheenvuoroja. Näistä poimintoja tarkemmin tulevissa blogikirjoituksissa.

Kiinnostuitko organisaatiosi kehittämisestä EFQM-mallin avulla?

Tutustu EFQM-mallin palveluihimme ja ota yhteyttä!

Lue lisää

Kirjoittaja

Timo Kuntsi

vanhempi asiantuntija | Senior Advisor

+358 44 977 8385

Timo vastaa arvioinneista ja henkilösertifioinneista.