Siirry sisältöön

Kauas katsomalla näemme kehittämisen hyödyt

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Muutaman hiljaisen viikon jälkeen maailma on taas avautunut. Meillä toiminta on käynnistynyt vauhdikkaasti.

Uusi vuosi tuo meille tullessaan uusia jäsenetuja. Tuomme uuden vastuullisuuden kehittämiseen liittyvän tuotteen ”yritysvastuu 360-mallin” päättäville jäsenillemme käyttöön ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Tuote vastaa CSR-direktiivin raportointivelvoitteisiin ja kohteena ovat ennen kaikkea suomalaiset pienet ja keskisuuret yhteisöt. Malli on suunniteltu siten, että se mahdollisimman laajasti laittaa liiketoiminnan keskiöön; mitä pitää huomioida, mihin pitäisi vastuullisuudessa laittaa panostuksia ja mikä on tie eteenpäin. Hyvin konkreettinen malli auttamaan yhteisöjä eteenpäin. Teemme tätä työtä yhdessä yritysvastuuverkosto Fibs ry:n sekä asiakkaiden kanssa. Palataan malliin tarkemmin myöhemmin keväällä.

Innovaatiokilpailumme aloitus alkaa jo poikkeuksellisesti helmikuun alussa. Luvassa tähän on myös yhteistyökumppaneita, mutta palaan niihin myöhemmin keväällä. Muutoksilla ja yhteistyöllä tähdätään kilpailun tunnettuisuuden lisäämiseen, ja että suomalaisia innovaatioita nousisi esille kansallisesti ja kansainvälisesti. Koko kansakunnan etu riippuu innovointikyvystämme ja siitä, miten innovaatioita voidaan viedä eteenpäin kaupalliselle asteelle. Tarjoamme päättäville jäsenillemme kilpailuun osallistumisen maksutta.

Pitkäjänteinen kehittäminen tuottaa tulosta

Kannattaa lukea erinomaiset jutut Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksesta TAKK:lta sekä Patrialta. Kummatkin Laatuyhdistyksen pitkäaikaisia jäseniä, ja tunnettuja pitkäjänteisestä suhtautumisesta kehittämiseen. Nimenomaan TAKK:in osalta näemme, mitä on ollut pitkäjänteinen kehittäminen, mitä tuloksia sillä on saavutettu ja mitä mahdollisuuksia se avaa. Viesti TAKK:lta on sama kuin, mitä olemme julkisestikin sanoneet; laadussa ja kehittämisessä vain kauas katsova kehittäminen voittaa, ei ole lyhyitä pikavoittoja. Kun katsotaan kauemmas, myös kehittämiseen satsatut resurssit tulevat moninkertaisesti takaisin.

Laatuyhteisömme kasvoi kymmenen prosenttia jäsenmäärällä mitattuna vuonna 2022. Järjestämme jäseninfon 14.2., jossa kerromme toiminnastamme ja miten jäsenyydestä kannattaa ottaa kaikki irti.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Kirjoittaja

toimitusjohtaja Juha Ylä-Autio
Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.