Siirry sisältöön

Kehittämisessä matka on tärkein

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Vuoden 2021 Laatupäivät pidettiin menestyksekkäästi Helsingissä Kalastajatorpalla. Mukana kanssamme oli juhlimassa satoja ihmisiä kymmenistä eri organisaatioista.

Päivä alkoi seminaarilla, jossa sukellettiin heti meitä kaikkia koskettaviin teemoihin; johtamiseen ja miten vastuullisuus pakottaa tai jouduttaa johtamista uusiin ajattelumalleihin. Näistä meille olivat puhumassa Niina Ratsula ja Ilkka Halava. Puhujat herättivät ansaitusti keskustelua. Liikkeenjohdossahan on aina todistettu sitä, että liikevaihdon kasvu sekä kannattavuus ovat parasta vastuullisuutta yhteisöille. Joskus parasta vastuullisuutta voisi olla miettiä asia toisinpäin, näin väitti Niina Ratsula. Tämä kirvoitti mielipiteitä vielä kauan hänen esityksensä jälkeenkin. Lopussa seminaarissamme oli maailman ensimmäinen laatubattle; vastassa aina laatuväite ja talousväite. Vaikka kisaaminen oli leikkimielistä, voitto oli kaikilla mielessä.

Illan odotettu tilaisuus oli palkintojenjako. Innovaatiokilpailu Quality Innovation Awardin voittivat Metsä Spring Oy Kuura-tekstiilikuidullaan ja Peikko Group Oy BOLDA -pilarikenkä -innovaatiollaan. Ilta oli muutenkin poikkeuksellinen. Ensimmäistä kertaa jaettiin Suomen laatupalkinnon lisäksi Suomen kiertotalouspalkinto. Metsä Board Oyj osallistui kiertotalousarviointiin, joka korkealla pistemäärällään voitti myös Laatupalkinnon. Kiertotalouspalkinnossa arvioidaan organisaation kokonaisuudessaan EFQM-kriteeristöllä sekä kiertotalouslinssillä, jonka Laatuyhdistys teki vuonna 2020.

Halusimme kiittää ja muistuttaa yhteisöjä jatkuvan kehittämisen tärkeydestä myös laadun sekä kiertotalouden kehittäjiä omissa kategorioissaan. Kaikkein tärkeintä on aloittaa kehittämisen matka, koska siinä jo yksinään voittaa. Laadun kehittäjänä palkittiin Laurea ammattikorkeakoulu sekä Uponor Infra Oy. Kiertotalouden kehittäjinä palkittiin Accenture Oy sekä Metsähallitus. Onneksi olkoon vielä kerran kaikille osallistujille ja voittajille! Matka on kehittämisessä tärkein, ei pelkästään voitto.

Meillä kaikilla on ollut takana hieno vuosi. Suomi on – huolimatta koronasta – pärjännyt erinomaisesti taloudellisesti ja olemme matkalla kohti parempia aikoja. Niin myös täällä Laatukeskuksessa. Meillä on vielä muutamia tilaisuuksia tulossa ennen joulua. Esimerkiksi 9.12.2021 pidettävä Excellence Live, jossa puhumme Suomen laatuyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajan Ilkka Hämälän kanssa johtamisesta. Kannattaa tulla mukaan!

Kirjoittaja

Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.