Siirry sisältöön

Korkeakouluharjoittelijana Excellence Finlandilla

  • Vieraskynä
  • Julkaistu:

viestinnän ja markkinoinnin korkeakouluharjoittelija Veera Tulla

Meillä on ollut kevään ajan viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Veera Tulla, joka on päässyt mukaan muun muassa tulevaan verkkosivu-uudistukseemme. Lue Veeran kokemuksia harjoittelujaksolta!

Kolmen kuukauden harjoitteluni Excellence Finlandilla päättyy tällä viikolla. Aika on kulunut uskomattoman nopeasti: ihan vasta jännitin ensimmäistä työpäivää – turhaan – ja nyt viimeistelen viimeisiä työtehtäviäni. On aika pohtia, mitä olen tältä ajanjaksolta saanut.

Harjoittelusta oppeja työuralle

Pääasiassa olen työskennellyt verkkosivu-uudistuksemme parissa, joka on edennyt täydellä vauhdilla koko kevään. Olen päässyt osallistumaan prosessin eri vaiheisiin sisällöntuotosta hakukoneoptimointiin ja testaukseen, ja on ollut silmiä avaavaa nähdä, kuinka työläs ja pitkä urakka verkkosivu-uudistus on. Uudesta sivustosta tulee kyllä todella hieno, odottakaapa vain!

Verkkosivujen lisäksi olen työstänyt muun muassa markkinointikirjeitä ja sosiaalisen median sisältöjä. Osa työstä on ollut minulle jo entuudestaan tuttua aiemmista harjoitteluista, osa taas on ollut aivan uutta. Työtehtävät ovat olleet monipuolisia, mutta olen silti ehtinyt syventyä niihin riittävästi.

Olen ollut tyytyväinen siihen, että koko harjoittelun ajan on priorisoitu omaa oppimistani. Olen saanut olla seuraamassa myös sellaisia projekteja, joihin minulla ei välttämättä ole itselläni annettavaa, mutta joista olen oppinut lisää paitsi viestinnästä ja markkinoinnista myös työelämästä ylipäätään.

Ennen harjoitteluani minulla ei ollut juurikaan kokemusta markkinoinnista, mutta osaamiseni markkinoinnin kielestä ja käytännöistä on kehittynyt kolmen kuukauden aikana todella paljon. Markkinointiosaaminen on varmasti tärkein anti tältä harjoittelujaksolta. Lisäksi olen ymmärtänyt uusia puolia itsessäni työntekijänä ja tiedän nyt paremmin, mitkä ovat vahvuuteni ja millaisia asioita minun olisi tarpeen vielä kehittää.

Työyhteisö tukee ja antaa voimaa

Pienen työyhteisön etu on, että työkavereihin on helppo tutustua ja melkein kaikkien kanssa tulee jossain vaiheessa tehneeksi yhteistyötä. Minut on otettu täällä todella kivasti vastaan, ja kaikilta on ollut helppo pyytää tarvittaessa apua. Tiimiimme kätkeytyy valtava määrä erilaisilta urapoluilta kertynyttä osaamista, ja harjoittelu on ollut hieno tilaisuus oppia kokeneemmilta ammattilaisilta.

Itse olen tehnyt suurelta osin etätöitä Turusta käsin, mutta missään vaiheessa en ole tuntenut oloani yksinäiseksi, vaan yhteys työkavereihin on säilynyt myös etänä. Parhaita hetkiä ovat olleet ne, kun työtä tehdessä on pidetty hauskaa. Tärkeä oppimiskokemus on sekin, että työtä tehdessä voi myös hassutella – vitsistä voi jopa syntyä uusi, toteuttamisen arvoinen idea!

Katse kohti tulevaa

Kesän jälkeen minua odottaa suomen kielen maisteriopintojeni loppurutistus, gradun kirjoittaminen. Pääsen myös vielä syksyllä palaamaan verkkosivu-uudistuksen pariin, eli hyvästit Excellence Finlandille eivät ole lopulliset. Valmistumisen jälkeen haluaisin työskennellä viestijänä kiinnostavien ja itselleni tärkeiden sisältöjen parissa esimerkiksi järjestössä.

Kiitos koko Excellence Finlandin porukalle antoisasta harjoittelusta!