Siirry sisältöön

Kouluttautumalla ja kehittämällä kohti parempaa

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Aika menee nopeasti. Nyt olemme jo pääsiäisen tienoilla, ensimmäinen kvartaali vuodesta takana. Koko 2020-luku on ollut hyvin erikoinen, erikoisempi kuin mikään vuosikymmen pitkään aikaan. Ensin pandemia ja sitten sota Ukrainassa. Se on nostanut pakollakin omaa resilienssiämme, kriisitietoisuutta ja tietoisuutta riskeistä.

Tästä me olemme saaneet polun uuteen yhteistyöhön riskienhallintaan. Kyselyjä riskienhallinnasta, miten mitata eri riskejä, on tullut jäsenistöltämme melko runsaasti. Löysimme tähän yhteistyökumppanin, Inclus Oy:n. Riskienhallintaa koskeva ensimmäinen webinaarimme on juuri käynnistymässä yhdessä heidän kanssaan. Inclusin tausta on mielenkiintoinen. Yhteisön tausta liittyy rauhanturvaamiseen ja hallintaan liittyvään CMI-toimistoon. Inclus on silloin oikea toimija miettimään globaalisti paikallisuus huomioiden riskejä, mitä nykyinen maailman tilanne edellyttää.

Viime viikolla (Kauppalehti 7.4.2022) uutisoitiin, että pk-yritysten näkymät ovat synkentyneet erityisesti Ukrainan sodan vuoksi. Komponenttipula, toimitusketjut ja hintojen nousu vaikuttavat. Olemme olleet jo vuosia yksi suurimmista Lean Six Sigma (green belt ja black belt) kouluttajista maassamme. Olemme kouluttaneet varmasti tuhansia ammattilaisia. Tämän kouluttamisen takana on myös dataa; on osoitettavissa, että jokainen koulutettu on säästänyt yrityksissä tuhansia euroja uusilla toimintatavoilla. Nämä koulutusohjelmat auttavat pärjäämään – varsinkin nyky-ympäristössä ja parantamaan toimintaa taloudellisesti. Yhdistyksen päättäville jäsenille koulutuksiin liittyvät –25 prosentin alennukset ovat merkittäviä. Uskallan väittää, että nämä ohjelmat ovat huokeimmat, mitä Suomessa löytyy. Ja tehokkaimmat.

Laatuyhdistyksen vuosikokous pidettiin 1.4.2022. Hallituksen kokoonpano pysyi muuten samana, mutta uutena jäsenenä aloitti toimialajohtaja Anu Muurinen Accenture Oy:ltä. Anu on pitkäjänteisen kehittämisen puolestapuhuja ja tuo palvelupuolen kokemuksellaan uutta virtaa koko hallitustyöskentelyyn. Tervetuloa mukaan Anu! Samalla haikeuttakin tuntien pitkäaikainen hallitusjäsenemme Ahti Manninen vetäytyy hallituksestamme. Ahdilla oli 10 vuoden ura hallituksessa. Kiitos Ahti panoksestasi yhteisöömme!

Vuosikokouspäivänä meillä aloitti myös uusi työntekijä, Timo Kuntsi. Hänhän on tunnettu henkilö, eritoten julkisille jäsenillemme. Hän on toiminut pitkään CAF-mallin parissa. Hän tulee tukemaan erityisesti asiantuntijapuoltamme, mutta ottaa haltuun myös kurssiliiketoimintaa. Timo vastaa myös ulkoisten arvioiden prosesseista eli Suomen laatupalkinnon ja Suomen kiertotalouspalkinnon arviointiprosessien kehittämisestä. Nämä arvioinnit ovat yhdistyksemme perustavanlaatuisia prosesseja, joilla toteutamme yhdistyksemme visiota paremmasta Suomesta.

Huhtikuun lopussa viimeinkin tapahtuu myös kiertotalouslinssimme kansainvälinen julkistus. Vuonna 2020 ja vielä alkuvuonna 2021 teimme kansainvälistä kiertotalouslinssiä EFQM-johtamisjärjestelmään. Työ valmistui keväällä 2021 ja ensimmäiset arvioinnit tehtiin kesän-syksyn 2021 aikana. Nyt käännöstyöt ovat valmistuneet ja 25.4.2022 on kiertotalouslinssin virallinen julkistaminen. Kannattaa osallistua! Suomi valittiin siksi kumppaniksi, koska yhteisöidemme kiertotalous- ja vastuullisuusosaaminen on korkealla tasolla.

Vaikka kevät on kaikella tavalla ollut koleahko, toivotan hyvää kevättä ja pääsiäistä kaikille lukijoille!

Kirjoittaja

Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.