Siirry sisältöön

Laatu kuljettaa kohti kestävää kasvua

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Kevät on edennyt jo toukokuulle, vaikka ilmojen puolesta sitä ei uskoisi. Puhutaan yleisesti kylmästä keväästä, joka on ainakin kaksi viikkoa myöhässä. Osittain tämä sopii hyvin myös kansainväliseen tilanteeseen Ukrainan sotineen ja myös koronapandemiaan.

Vaikka työelämä on kiireistä, jatkuvan kehittämisen tarvetta se ei poista koskaan. Loistava esimerkki kehittämismatkasta tuli huhtikuun lopussa pidetyssä Tutustu voittajaan -jäsentilaisuudessamme, jossa Nordea Life Oy kertoi laatumatkastaan. Nordea Life Oy voitti Suomen laatupalkinnon vuonna 2020. Esityksessään Nordea Lifen toimitusjohtaja Pekka Luukkanen totesi, että ilman EFQM-mallin kehittämistoimenpiteitä he eivät olisi pärjänneet niin hyvin. Heidän taseensa on kaksinkertaistunut ja toimintansa parantunut huomattavasti siitä, kun yritys aloitti systemaattisen toiminnan kehittämisen.

Laadun uusista tuulista kerrotaan Ruotsin ”laatuyhdistyksen” SIQ:n tutkimuksessa, josta hyvin peilautuu nykymaailmamme työelämässä. Tutkimus korostaa arvoja, joiden tärkeys on noussut työelämässä arvoonsa. Vastaavat arvot ovat myös Suomessa esillä vahvasti, näin väitän.

Laatuyhteisömme on kasvanut melkein kymmenen prosenttia vuodessa. Se on osoitus arvokkaasta työstä, mitä me yhdistyksen puolella olemme tehneet nyt jo parin vuoden ajan. On hienoa saada yhteisöömme uutta osaamista ja uutta voimaa kehitykseen. Tervetuloa yhteisöömme Atria, Clinipower, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Ethica, Folkhälsan, Inclus, Jyväskylän yliopisto, Sako, Third Rock ja asianajotoimisto WINLAW Oy!

Laatuyhdistyksellä on tulossa mielenkiintoisia tapahtumia. Toukokuussa 18.5. pidetään ennen kesää viimeinen Excellence Live, jossa käsitellään vastuullisuutta ja kiertotaloutta. Omaa matkaansa tähän aiheeseen on tuolloin kertomassa Metsä Board Oyj, joka voitti vuonna 2021 sekä Suomen laatu- että kiertotalouspalkinnon. Lisäksi tuolloin käsittelemme uutta nimeämme sekä kiertotalouteen liittyviä tuotteittamme. Kannattaa tulla mukaan kuulemaan! Syyskuussa puhumme Q prof -tilaisuudessamme kyberturvallisuudesta, johon olemme saaneet mukaan Suomen eturivin tietäjät mukaan lukien puolustusvoimien edustajat. Veikkaanpa, että tämä tilaisuus tulee olemaan todella suosittu. Näemme esimerkiksi puolustusvoimien katsauksen kyberturvallisuuteen ja sen kehittymiseen.

Muistutan vielä tässä lopuksi, että marraskuussa meillä on myös Laatupäivä-tilaisuus. Voin tyytyväisenä sanoa, että meillä on tulossa kaikkien aikojen osallistujamäärä arvionteihin. On mielenkiintoista nähdä, miten arvioinneissa ja pisteytyksissä käy. Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Hyvää kevään jatkoa kaikille,

Juha Ylä-Autio

Kirjoittaja

Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.