Siirry sisältöön

Nähdään Laatupäivillä marraskuussa!

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Positiivista on, että olemme juuri nyt avaamassa yhteiskuntaamme melkein 1,5 vuoden pandemia-ajan jälkeen. Kaikkialla puhutaan etätyösuositusten päättymisestä, mitä siitä seuraa organisaatioille, tuleeko meille joku hybridimalli? Olen huomannut näiden keskusteluaiheiden toistuvuuden lukuisissa keskusteluissa jäsenyritystemme kanssa.

Tähän kutsuun ja pohdintaan myös mekin vastaamme. Ensi vuoden alusta lukien siirrymme siis hybridiaikaan. Tämä tarkoittaa pitkissä valmennusohjelmissa (Green Belt, Black Belt ja Laatu- ja kehityspäällikkövalmennus) siirtymistä hybridimalliin, jossa osanottaja voi valita luokkahuone – tai videostriimivalmennuksen välillä. Uskomme, että tällainen hybridivalmennusmalli on uusi normaali ja tähän panostamme. Myös kurssitarjonta seuraa nopeasti perässä.

Laatupäivä on lähellä! Olemme rakentaneet mahtavan ohjelman koko päivälle, tervetuloa mukaan! Päivän teema on vastuullinen johtajuus. Tällä viitataan kahteen asiaan tai kahteen näkökulmaan. Vastuullisuus on korostunut viime aikoina. Monesti viitataan YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin, jotka ovat alkaneet tulla yksittäisen kuluttajan, kansalaisen sekä yhteisöjen elämään yhä lähemmin. Tähän työelämässä tietenkin yhdistetään johtaminen; mitä tuo uusi vastuullinen johtaminen on, mitä se vaatii, minne olemme nyt menossa ja ennen kaikkea, mitä se vaatii johtajilta ja koko työyhteisöiltä. Tämä teema korostuu koko ajan. Ja tämän ympärille olemme koonneet ohjelmamme. Tervetuloa mukaan joko fyysisesti Helsingin Kalastajatorpalle tai striimin kautta. Tilaisuus tulee olemaan täysin uudenlainen, uusi Laatu 4.0.

Laatukeskus on osallistunut myös työvoimapoliittiseen koulutukseen. Olemme yhdessä Pohjois-Savon ELY-keskuksen kanssa järjestäneet jo kaksi koulutuskokonaisuutta Savossa. Kohteena ovat olleet yritykset sekä henkilöt, jotka ovat olleet työttömyysuhan alaisuudessa tai jo työnhakijoina. Nämä työnhakijat ovat osallistuneet valmennukseemme, joka on perustunut laatu- ja kehityspäällikkövalmennuskokonaisuuteen. Tulokset ovat olleet erinomaisia. Lähes poikkeuksetta kaikki valmennettavat – joita oli kymmeniä – saivat pysyvän työpaikan. Huomasimme myös, että Suomessa on kohtaanto-ongelma. Monesti näissä keskusteluissa havaitsimme, että yrityksillä oli työvoimapula, mutta ei ollut sopivia työnhakijoita. Juuri tähän saumaan myös koulutuksemme vastaavat; työnhakijoiden taitotason korotukseen ja pysyvään työpaikkaan.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille. Nähdään Laatupäivillä 11.11.2021!

Kirjoittaja

Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.