Siirry sisältöön

Pienillä askelilla kohti tiikerinloikkaa

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Suurimmalla osalla arki on alkanut ja kesälomat ovat takana. Arki on meille kaikille tärkeää, vaikka lomalla olo onkin varsin mukavaa. Arki luo meille kehikon koko elämään, ja sitä kautta menemme aina pala kerrallaan eteenpäin. Samanlaista on myös laatu- ja kehittämistyö. Harvoin se on suuria läpimurtoja ja hurraahuutoja. Voi niitäkin olla, mutta harvemmin. Kehittäminen on systemaattista ja inkrementaalista. Pienin askelin eteenpäin kulkemista. Kun jonkin ajan päästä katsoo taaksepäin, huomaa saaneensa paljon aikaiseksi.

Yleensä organisaatiot näin syksyn alkaessa tekevät taaksepäin katsovan luotauksen, jossa evaluoidaan strategisten hankkeiden tilannetta ja mahdollisia kehittämistoimenpiteitä. On hyvä pysähtyä hetkeksi, sillä arjen tiimellyksessä ei välttämättä aina näe inkrementaalisia pieniä kehittämisaskeleita. Pienistä askelmista syntyy isoja kehittämisloikkia, jotka vievät yhteisöjämme eteenpäin.

Tämän Laatuviestin pääaiheena ovat juuri määrätietoisesti otetut kehittämisaskeleet, jotka muuttuvat ajan mittaan pitkiksi loikiksi. Sekä Ilmarinen että Nordea Life ovat panostaneet kehittämiseen pitkäjänteisesti. Monesti puhutaan jatkuvasta kehittämisestä tai ketterästä kehittämisestä, nimellä sinänsä ei ole väliä – yhteisellä suunnalla on. Näissä kahdessa yhteisössä kehittämisen suunta on ollut selvä jo vuosia. Tavoitteellisuudella ja suunnalla on haettu taloudellista hyvää, sen lisäksi on aina ollut mukana vahvasti henkilöstönäkökulma. Kehittämisellä ja EFQM-mallin avulla pääsee pitkälle; aina pienin askelin kohti tiikerinloikkaa.

Syksyn tarjonta on runsasta. Syksyllä alkaa myös uudella konseptilla Benchmarking-toiminta. Mukaan ovat lupautuneet Nokia Oyj, Kone Oyj, Metsä Group sekä Partia Oy. Kaikki alansa huippuosaajia. Lisäksi Helsingin yliopisto tuo mukaan akateemisen ajattelun. Ideana on, että jos ryhmä kokee jonkun aiheen olevan lisätutkimisen arvoinen, tällöin voidaan käyttää akateemisen maailman resursseja apuna. Kiinnostuneita benchmarking-toimintaan on jo ollut – nyt lähdemme liikkeelle pilotilla. Tavoitteenamme on toimia jäsentemme apuna kehittämisessä. Pilotin jälkeen jatkamme benchmarkingia eri teemoilla uusissa ryhmissä. Olethan yhteydessä, jos tämänkaltainen toiminta kiinnostaa!

Tervetuloa arki ja inkrementaalinen eli vähitellen kasvava kehittäminen!

Kirjoittaja

Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.