Siirry sisältöön

Yritykset ja yliopisto ratkaisevat kehittämisen haasteita: uudistettu benchmarking-ohjelma käynnistyy

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Excellence Finlandin benchmarking-ryhmän tavoitteena on auttaa yrityksiä ja organisaatioita ratkaisemaan yhteisiä haasteita, jotka on koettu kehittämisen kannalta ongelmalliseksi. Syksyllä käynnistyvässä pilottiryhmässä ovat mukana Nokia Oyj, Kone Oyj, Metsä Group ja Patria Oy sekä Helsingin yliopisto.

Benchmarking-toimintaa vetää Excellence Finlandin konsultti Petri Lehtipuu: ”Benchmarking tarjoaa konkreettista hyötyä omaan työhön esimerkiksi kehittämisjohtajalle tai laatujohtajalle, joka joutuu toisinaan yksin organisaatiossa kiperien haasteiden eteen.”

”Ryhmä tuo uutta ajattelua ja konkreettisia ratkaisukeinoja niin osallistuville henkilöille kuin yhteisöille. Ryhmässä on mahdollista vertailla omaa toimintaa muihin ja jakaa hyviä käytäntöjä. Haasteet ovat loppujen lopuksi monissa yhteisöissä samanlaisia”, Lehtipuu jatkaa.

Benchmarking tarjoaa oppimisen ja tiedonjaon lisäksi verkostoitumista yli toimialarajojen. Yritysten kanssa haasteita on ratkaisemassa Helsingin yliopisto, joka tarjoaa tieteellistä näkemystä aiheeseen ja pystyy yhdistämään uusimman tutkimustiedon käytännön yrityscaseihin. Tavoitteena on yritysten ja yliopiston yhteinen tiedonvaihto, verkostoituminen sekä tarjota yliopistolle tutkimusaiheita ja mahdollisesti opiskelijatöitä.

Laatuyhdistys vastaa BM-tilaisuuksien fasilitoinnista. Benchmarking-palveluun osallistuminen edellyttää, että organisaatio on Suomen Laatuyhdistyksen jäsen.

Pilottiryhmän jälkeen benchmarking-toimintaan kootaan uudet ryhmät uusien teemojen tiimoilta.

Kiinnostuitko benchmarking-toiminnasta? Ota yhteyttä

toimitusjohtaja Juha Ylä-Autio
Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312