Siirry sisältöön

Suomen laatu- ja kiertotalouspalkinnot jälleen Metsä Boardille – jatkuvana tavoitteena kiertotalousajattelun edistäminen koko organisaatiossa

  • Kilpailukyky, Tiedotteet
  • Julkaistu:

Suomen Laatuyhdistys myönsi Metsä Boardille Suomen laatu- ja kiertotalouspalkinnot Laatupäivänä 10.11. Pitkäjänteistä laatutyötä tehnyt Metsä Board palkittiin jo toisena peräkkäisenä vuotena.  

Myös muut Metsä Groupin yritykset menestyivät hienosti: Metsä Spring palkittiin Quality Innovation Award -palkinnolla potentiaalisten innovaatioiden kategoriassa ja Metsä Fibre kansainvälisestä menestyksestä. Lisäksi Metsä Group sai kunniamaininnan liiketoimintainnovaatioistaan.

Metsä Boardin strategia ja toimintatavat arvioitu perusteellisesti EFQM-mallin avulla

Kiertotalouspalkinto jaettiin tänä vuonna toista kertaa, ja Metsä Board voitti palkinnon viime vuoden tapaan. Sekä Laatu- että Kiertotalouspalkinnot perustuvat kansainväliseen EFQM-mallilla tehtyyn laajaan arviointiin. Metsä Boardin tuoteturvallisuus- ja vastuullisuusjohtaja Anne Uusitalon mielestä on hienoa, että EFQM-malli on tuotu myös kiertotalouspuolelle.

”Malli on kattava, se soveltuu käytettäväksi eri alojen yrityksissä huomioiden hyvin eri sidosryhmät sekä edellyttää arvioitavalta yritykseltä laajaa osallistumista eri puolilta organisaatiota. Arviointihaastattelujen avulla saadaan hyvä käsitys organisaation tilanteesta”, Anne Uusitalo sanoo.

Kiertotalouspalkinto on tunnustus organisaation ansiokkaasta kiertotaloustyöstä. Lue lisää »

Kiertotalouden periaatteet näkyvät kaikilla toiminnan tasoilla

Metsä Boardilla kiertotalouden periaatteet ovat näkyvissä kaikilla toiminnan tasoilla tehtaista myyntiin ja toimitusketjuun pohjautuen suoraan yrityksen strategiaan.

”Kehitämme toimintaamme tehokkaasti kiertotalousperiaatteiden mukaisesti. Tavoitteena on kiertotalousajattelun sisäistäminen ja edistäminen entistä syvällisemmin koko Metsä Boardin organisaatiossa”, Uusitalo sanoo.

”Asiakkaamme etsivät ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja omille pakkauksilleen ja näistä asioista on käyty keskustelua pitkään. Meillä on hyvät lähtökohdat: suomalainen ensikuitu tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä, ja puukuitu on uusiutuva, puhdas ja turvallinen raaka-aine pakkausmateriaaliksi”, Uusitalo sanoo.

Kiertotalouspalkinto on tunnustus organisaation ansiokkaasta kiertotaloustyöstä. Lue lisää »

Tehty työ näkyy yrityksen suorituskyvyssä, tuloksessa ja kilpailukyvyssä

Arviointiraati totesi perusteluissaan, että Metsä Boardin prosessit suunnan määrittelyssä, strategian toteuttamisessa sekä suorituskyvyn seurannassa ja raportoinnissa ovat tarkoituksenmukaisia ja toimivat tehokkaasti. Organisaatio tekee johdonmukaisesti työtä vahvistaakseen edelleen yrityskulttuurissaan kestävän kehityksen ja kiertotalouden teemoja. Metsä Board on myös onnistunut kehittämään toimivia yhteistoiminnan muotoja ekosysteeminsä sisällä, mikä näkyy myös yrityksen suorituskyvyssä, liiketoiminnan tuloksessa sekä kilpailukyvyssä.

”Kiertotalousasiaa on pyritty viimevuotisen voiton jälkeen syventämään koko organisaatiossa. Olemme muun muassa järjestäneet kesän ja syksyn aikana kiertotalousaloitekilpailun, johon koko henkilöstö on voinut osallistua. Parhaat kilpailuehdotukset palkitaan viimevuotisilla voittorahoilla”, Anne Uusitalo kertoo.

Haluatko tavoitella organisaatiollesi kiertotalouspalkintoa?

Palkinto on tunnustus organisaation ansiokkaasta kiertotaloustyöstä.

Tutustu kiertotalouspalkintoon