Siirry sisältöön

Suomen laatupalkinto ensimmäistä kertaa hoiva-alalle – Mikkelin Kotikaari ry:n toimintaa ohjaa jatkuva parantaminen

  • Uutiset
  • Julkaistu:

Suomen laatupalkinto 2019 jaettiin Helsingissä pidetyn kansainvälisen EFQM Forumin yhteydessä. Palkinnon saaja on Mikkelin Kotikaari ry, joka on yleishyödyllinen yhteisö, ja tuottaa hoivapalveluita palvelutaloissaan ja omistamissaan ikäihmisten vuokra-asunnoissa asuville henkilöille. Organisaatio on ensimmäinen hoiva-alan toimija, joka palkitaan laatupalkinnolla Suomessa.

Suomen Laatuyhdistys ry:n hallitus myönsi Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön allekirjoittaman palkinnon 23. lokakuuta 2019.  Palkinnon jakoi elinkeinoministeri Katri Kulmuni.

Vuonna 1984 perustettu Mikkelin Kotikaari ry tarjoaa ympärivuorokautista hoivapalvelua kahdessa palvelutalossa sekä vuokraa senioreille huoneistoja kolmessa vuokrakohteessa. Vakituista henkilöstöä on 40 ja liikevaihto vuonna 2018 oli 3,5 miljoonaa euroa. Kaikkea toimintaa ohjaa missio ”Kunniatehtävänä arvokas elämä”. Organisaatio on muun muassa kehittänyt uusia toimintamalleja yhteisölliseen senioriasumiseen ja toteuttanut Ikäihmisten kylä -konseptin. Lisäksi on kokeiltu moniammatillisia ratkaisuja tehostetussa palveluasumisessa ja lyhytaikaishoidossa. Henkilöstön työhyvinvointiin on panostettu ja yhteiskuntavastuullisuutta korostettu. Mikkelin Kotikaari on edelläkävijä myös digitaalisten ratkaisujen käyttäjänä.

– Arviointi osui hetkeen, jolloin edustamamme toimiala oli suuren julkisen huomion kohteena. Kun samaan aikaan toiminta- ja johtamiskulttuurimme saa kiitosta sekä asiakkailtamme että henkilöstöltämme, on se tärkeä näyttö toimintamme laadusta. Koko henkilöstömme on erittäin onnellinen ja ylpeä saamastamme tunnustuksesta, kertoo Mikkelin kotikaari ry:n toimitusjohtaja Riitta Paasivuori.

– Ulkopuolisten arvioijien tekemät havainnot kertovat ennen kaikkea organisaation halusta kehittää pitkäjänteisesti toimintojaan. Mikkelin Kotikaarelle annettu tunnustus on osoitus jatkuvasta parantamisesta ja arvoihin perustuvasta johtamiskulttuurista, toteaa Laatukeskuksen toimitusjohtaja Tani Järvinen.

Voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 30 000 euron suuruisen apurahan.

Lisätiedot
Tani Järvinen, toimitusjohtaja, Laatukeskus, 040 844 5767, tani.jarvinen@laatukeskus.fi
Riitta Paasivuori, toimitusjohtaja, Mikkelin Kotikaari ry, 050 5874 880, riitta.paasivuori@kotikaari.fi

Suomen laatupalkinto
Nykymuotoinen Suomen laatupalkinto on organisaation sidosryhmien arvostama kansallinen tunnustus erinomaisuudesta. Palkinto kannustaa organisaatioita ja niiden henkilöstöä toiminnan systemaattiseen kehittämiseen sekä tukee vahvan brändin rakentamista.

Palkinnon saajaa valitessa otetaan huomioon kaikki Recognised for Excellence (R4E) tai Total CAF Assessment (TOCA) -arviointiin osallistuneet organisaatiot. Suomen Laatuyhdistys ry myöntää palkinnon vuosittain parhaille ulkoiseen arviointiin osallistuneille organisaatioille.