Siirry sisältöön

Uuden kynnyksellä

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Otsikko viittaa lähitulevaisuuteen. Mitä tapahtuu meille kaikille, kun rokotukset ovat edenneet ja alkusyksystä alkaa keskustelu useissa yhteisöissä, miten palaamme lähityöhön ja monenako päivänä? Kukaan ei tiedä vielä malleja, eikä tapoja toimia. Etätyö on osoittanut toimivuutensa. Mutta samalla on tullut esille tarve kokoontumisille, joissa mielipiteitä voidaan vaihtaa ja missä voidaan innovoida. Tämä on etätyöaikana supistunut minimiin ja veikkaanpa, että moni meistä kaipaakin näitä spontaaneja kokoontumisia.

Meillä sekä Laatuyhdistyksessä että Laatukeskuksessa on meneillään hyvä kehittämisen ajanjakso. Mietimme parhaillaan Laatuyhdistyksen strategiaa; missä me haluamme olla, mitä voimme tarjota, mikä on se suuri visio. Tähän olemme kutsuneet koko jäsenistön mukaan. Kaikille – sekä yhteisöjäsenille että henkilöjäsenille – on lähtenyt jäsenkysely. Vastatkaa siihen: mitä haluamme tulevaisuudelta, miten Laatuyhdistys voisi auttaa, onko laatu nyt jotain muuta kuin pari vuotta sitten.

Samalla mietimme liiketoimintayhtiömme palveluvalikoimaa. Varmasti on niin, että ennenkin olemassa olleet laatutyökalut säilyvät. Niissä kymmenissä tapaamisissa, missä olen ollut mukana, on ollut selkeästi nähtävissä, että laatu muuttuu ajassa. Se on datalla johtamista, järjestelmiä, mutta myös ihmisten kuuntelua. Eräänä isona alueena kaikkialla on noussut esille vastuullisuus ja kiertotalous. Tähän liittyen mietimme liiketoimintayhtiön puolellamme uusia avauksia, johon palaamme syksyn mittaan.

Syksyllä on luvassa hienoja tapahtumia. Elokuun lopulla on Excellence Live kiertotaloudesta sekä syksyn Q-prof-seminaari kyberturvallisuudesta. Syksy päättyy Laatupäiviin 11.11.2021, joka pidetään hybriditilaisuutena Kalastajatorpalta. Päivällä on seminaari ja illalla palkintojenjako. Ja tuolloin jaetaan ensimmäistä kertaa maailmassa Suomen vastuullisuuspalkinto perustuen tekemäämme työhön EFQM:n kiertotalouskriteeristöön. Konsepti on täysin uniikki, sitä ei ole missään muualla. Joten, osallistukaa mukaan, ilmoittautumiset tilaisuuteen on avattu.

Kirjoittaja

Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.