Siirry sisältöön

Vastuullisuus on ennen kaikkea investointi – Third Rock ja Excellence Finland auttavat yrityksiä kohti vastuullista liiketoimintaa

  • Vastuullisuus
  • Julkaistu:

Excellence Finlandin tuore jäsen ja yhteistyökumppani Third Rock on vastuullisuuden syväosaaja, joka auttaa yrityksiä kohti hiilineutraalia kiertotaloutta. Kumppanuuden myötä Third Rock ja Excellence Finland tarjoavat yrityksille ja organisaatioille monipuolisesti palveluita vastuullisuuden ja kiertotalouden edistämiseksi. 

Vastuullisuuden moniosaaja, suomalainen Third Rock vauhdittaa yritysten ja organisaatioiden vastuullisuustyötä kohti hiilineutraalia kiertotaloutta.

”Elämme keskellä ympäristökriisiä ja me Third Rockissa haluamme tarjota siihen ratkaisuja. Viemme yrityksiä kohti hiilineutraalia kiertotaloutta tarjoamalla apua muun muassa vastuullisuusstrategian luomiseen ja toteuttamiseen, vastuullisuusraportointiin ja hiilijalanjäljen laskentaan”, kertoo Third Rockin toimitusjohtaja Leo Stranius.

Osaamisen yhdistäminen kasvattaa vaikuttavuutta

Yhdessä Third Rock ja Excellence Finland tarjoavat yrityksille monipuolisia vastuullisuuden ja kiertotalouden palveluita vastuullisen liiketoiminnan kehittämiseen.

”Yhdessä pystymme tarjoamaan jäsenille monipuolisempaa palvelua kuin yksin tahoillamme pystyisimme. Third Rock on raskaan sarjan vastuullisuustoimija, kun taas Excellence Finlandilla on rautainen osaaminen laatujohtamisessa ja kiertotaloudessa. Osaamisemme täydentävät toisiaan ja pystymme yhdistämään hyvät verkostomme. Samalla me Third Rockissa saamme laatujohtamisesta uutta näkökulmaa omaan työhömme”, Stranius iloitsee.

Keväällä alkanut yhteistyö on lähtenyt käyntiin nopeasti ja pitää sisällään esimerkiksi vastuullisuusvalmennuksia, hiilijalanjälkilaskentaa, strategiatyötä ja vastuullisuusraportointia.

”Yhteistyömme on aktivoitunut ja muuttunut konkretiaksi nopeasti. Se on todella antoisaa sekä meille, Excellence Finlandille, että varmasti myös asiakkaille. Yhteistyössä vaikuttavuutemme kasvaa, mikä tuo selvää lisäarvoa asiakkaalle”, Stranius kertoo.

Third Rock liittyi myös Excellence Finlandin jäseneksi alkaneen yhteistyön myötä.

”Halusimme kumppanuuden lisäksi olla myös äänivaltainen osa Excellence Finlandin verkostoa. Excellence Finlandilla on takanaan upea historia ja on hienoa päästä osaksi näin kattavaa verkostoa”, Stranius kertoo.

Vastuullisuus ei ole kustannus vaan investointi

Third Rock on tehnyt työtä Suomen eturivin yritysten kanssa kunnianhimoisten tavoitteiden eteen. Straniuksen mukaan suomalaiset yritykset ovat keskimäärin vastuullisuudessa jo hyvin pitkällä.

”Suomen valtiolla on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, mutta kotimaiset yritykset menevät niistä ohi oikealta ja vasemmalta. Suomessa alkaa olla jo hyvä ymmärrys siitä, että vastuullisuus ei ole kustannus vaan investointi ja sidosryhmät odottavat, että vastuullisuus on otettu huomioon ja sen eteen tehdään tekoja.  Kyseessä on pysyvä liiketoimintaympäristön muutos, ja sen vuoksi vastuullisuuden pitää olla osa jokaisen organisaation strategista johtamista”, sanoo Stranius.

Straniuksen mukaan vastuullisuusasioissa kaunistelu ei auta, vaan liikkeelle on lähdettävä faktoista.

”Tieteen sanoma on selkeä. Third Rockin tehtävänä on tarjota syväymmärrystä tästä aiheesta. Emme ole myötäilevä konsultti ja laitamme asiakkaamme välillä myös tiukalle. Kokemuksemme mukaan yritykset arvostavat sitä, että joku sanoo suoraan”, kertoo Stranius.

Kiinnostuitko vastuullisuuden ja kiertotalouden kehittämisestä?

Tutustu vastuullisuus- ja kiertotalouspalveluihimme