Siirry sisältöön

”Voitto vahvistaa innovaatiomme uskottavuutta” – Kyocera Tikitin Oy:n MEMS-resonaattori palkittiin Quality Innovation Awardilla

  • Innovaatiot
  • Julkaistu:

Quality Innovation Award (QIA) -innovaatiokilpailussa palkitaan vuoden kovatasoisimmat innovaatiot. Kyocera Tikitin Oy:n MEMS-resonaattori palkittiin Laatupäivässä liiketoimintainnovaatioiden sarjan parhaana. Innovaatiokilpailussa on viisi kilpailusarjaa ja arvioinnin kriteerit ovat innovaation uutuusarvo, hyödynnettävyys, oppiminen, asiakaslähtöisyys ja tuloksellisuus.

Kyocera Tikitin Oy:ssä QIA-kilpailuun osallistuminen nähtiin hyvänä mahdollisuutena saada tiimille tunnustusta. Laatupäällikkö Markku Nieminen toteaa, että palkinto tuo näkyviin vuosien aikana tehdyn kehitystyön.

”Voitto on toki myös tunnettuuden, yrityskuvan ja rekrytointien kannalta positiivinen juttu”, Nieminen sanoo.

MEMS-resonaattorit ovat tietyillä taajuuksilla värähteleviä mikroelektromekaanisia komponentteja, joita käytetään lähes kaikessa elektroniikassa, kuten esimerkiksi älypuhelimissa, tietokoneissa ja älykelloissa. Resonaattoreita on tehty jo pitkään, mutta aiemmat resonaattorit ovat perustuneet kvartsipohjaiseen teknologiaan. Markkinoilla on kuitenkin tarve yhä pienemmille ja entistä laajemmalla lämpötila-alueella toimiville resonaattoreille, ja Kyocera Tikitin Oy:n piipohjainen MEMS-resonaattori vastaa näihin tarpeisiin.

Lue lisää Quality Innovation Award -laatuinnovaatiokilpailusta »

Osallistuminen QIA-laatuinnovaatiokisaan oli helppoa

QIA-kilpailuun osallistuminen on kilpailijan näkökulmasta helppoa. Kun päätös kilpailuun osallistumisesta oli syntynyt, kirjallinen hakemus täytettiin verkossa.

”Hakemukseen riitti tiivis paketti innovaation keskeisistä asioista”, Markku Nieminen kertoo.

Excellence Finlandin asiantunteva raati suoritti esikarsinnan, jonka jälkeen tiedotettiin jatkoon pääsystä. Tämän jälkeen jatkoon päässeet osallistujat tekivät kilpailuvideon. Kilpailijat saivat myös tarkentavia kysymyksiä, jotka Excellence Finlandin arvioijat kävivät seuraavassa vaiheessa läpi.

”QIA-kilpailuvideon sai toteuttaa vapaamuotoisesti. Päätimmekin toteuttaa sen niin, että jokainen tiimiläinen kuvasi oman pätkän kännykällä, ja lopuksi ne yhdistettiin. Lopputuloksesta tuli aika hauska, ja voimmekin käyttää samaa videota jatkossa myös esimerkiksi nettisivullamme”, Nieminen kertoo.

Lue lisää Quality Innovation Award -laatuinnovaatiokilpailusta »

Voiton myötä mukaan kansainväliseen QIA-kilpailuun

QIA-innovaatiokilpailun voitto on herättänyt Kyocera Tikitin Oy:n 35-henkisessä tiimissä positiivista ilmapiiriä. Julkinen tunnustus on tuntunut hyvältä, ja kilpailuvideon tekeminenkin oli hauska prosessi. Voiton myötä innovaatio pääsee edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun, joka käydään vielä tämän vuoden puolella.

”Voitto tuntui hyvältä, ja olimme tyytyväisiä, että päätimme osallistua”, Nieminen kertoo voiton jälkeisistä tunnelmista.

”Nyt jännitetään vielä sitä, miten kansainvälisessä kilpailussa pärjätään”, Nieminen jatkaa.

Kyocera Tikitin on vielä sarjatuotannon valmisteluvaiheessa. Voiton merkitys tiimin sisällä on kuitenkin suuri.

”Kilpailuvideolla koko tiimillä oli mahdollisuus päästä ääneen ja kertoa tarinaamme. Olemme jo laittaneet QIA-laatupalkintomerkin näkyviin kotisivuillemme. Voitto vahvistaa innovaatiomme uskottavuutta: työskentelemme merkittävän ja uniikin innovaation kanssa”, Nieminen päättää.

Kiinnostuitko Quality Innovation Award -laatuinnovaatiokilpailusta?

Kilpailuun osallistumalla saat innovaatiollesi näkyvyyttä sekä asiantuntijan analyysin innovaatiosi tasosta.

Hae mukaan QIA-kilpailuun