Siirry sisältöön

Yhteistyö kantaa läpi haasteellisten aikojen

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Syksy kiirehtii vauhdilla eteenpäin. Tällä hetkellä monessa yhteisöissä on ajankohtaista toiminnan suunnittelu; minkälaiseen toimintaympäristöön siirrymme ja mitä teemme ensi vuonna. Tämä on vaikea kysymys. Jos kuuntelee ekonomistien viestejä, edessä on taantuma perustuen pitkälti inflaatioon ja energian saatavuuteen. Toisaalta itse haluan uskoa, että kuten edeltävät sukupolvemme, me selviydymme kyllä. Katselin viikonloppuna vanhoja sähköpostejani vuodelta 2020. Myös silloin oli kriisi päällä. Nyt on vähän samanlaista ilmassa. Siitä huolimatta me jatkamme eteenpäin ja selviydymme tästäkin.

Yhteistyö ja verkostoissa toimiminen auttavat selviämään kriiseistä. Toimintamme ydin on Excellence Finlandin laatuyhteisössämme, joka koostuu Suomen Laatuyhdistys ry:stä ja Laatukeskus Excellence Finland Oy:stä. Yhteisömme on kasvanut jäsenmäärällisesti melkein kymmenen prosenttia tänä vuonna. Se on ollut meiltä sisäisesti iso ponnistus. Laatuyhteisömme arvo muodostuu sen jäsenistä ja erityisesti jäsenillämme olevan tietotaidon välittämisessä kaikkien käyttöön. Käynnistimme tänä syksynä uudistetun benchmarking-toiminnan, jossa Suomen johtavat suuryritykset korkeakoulumaailman kanssa ratkovat haasteitaan yhdessä. Tämä on ainutlaatuinen jäsenpalvelu, jossa tiedemaailma ja yritykset kohtaavat.

Ensi vuonna tulemme lisäämään jäsenetuihin uuden palvelun kiertotalouden sekä innovaatioiden alalta. Jäsenpalvelu tarjoaa uniikkia arviointiosaamista, joka auttaa parantamaan organisaatioiden kestävää kilpailukykyä.

Laatuyhdistys toimii myös laadun ja kehittämisen tiedon välittäjänä: jaamme tietoa sekä jäsenten kesken että yhä enemmän tulevaisuudessa myös kansainvälisesti. Yhä tiivistyvämpi yhteistyömme ennen kaikkea EOQ:n kanssa (European Organization for Quality) on tästä hyvä esimerkki. EOQ:n kautta saamme jäsenillemme uutta tietoa Euroopasta, Yhdysvalloista ja Aasiasta. Laatu 4.0 on dataa, datalla hallintaa, tekoälyä. Tätä tietoa tarjoamme tulevaisuudessa jäsenillemme.

Seuraava iso jäsentapahtumamme on Q-prof-tilaisuutemme syyskuun lopussa. Aiheena on kyberturvallisuus. Puhujana on kansainvälisesti arvostettu Mikko Hyppönen With Securesta ja kuulemme erityisen ajankohtaisia näkemyksiä puolustusvoimista. Äärettömän mielenkiintoinen ja ajankohtainen tilaisuus tulossa – tervetuloa mukaan!

Olkaa yhteydessä – sekä nykyiset jäsenet tai jäsenyyttä miettivät.

Toivotan kaikille lukijoille hyvää syksyn jatkoa!

Kirjoittaja

Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.