Siirry sisältöön

Green Belt -koulutuksesta tukea laadun kehittämiseen

  • Prosessien kehittäminen
  • Julkaistu:

Käytännönläheisessä Green Belt -koulutuksessa perehdytään Lean Six Sigma -menetelmiin ja sen filosofian juuriin. Koulutuksen keskiössä on datan analysointi ja johtopäätösten vetäminen. Green Belt -koulutuksen käynyt saa valmiudet kehittää ja analysoida oman toimialansa tai työnsä laatua. Sandvik Coromant Finland Oy:ssä Account Managerina työskentelevä Pasi Harvima kertoo Lean Six Sigma Green Belt -koulutuksesta saaduista hyödyistä.

Pasi Harvima on suorittanut Excellence Finlandin laatu- ja kehityspäällikkökoulutuksen vuonna 2021. Koulutuksesta jäi into opiskella leania lisää. Harvima aloitti Green Belt -koulutuksen tänä vuonna: koulutuksia oli muutaman kerran ennen kesälomia ja muutaman kerran lomien jälkeen.

”Green Belt -koulutuksen käyminen oli helppo perustella itselleen. Miksi tehdä asioita muulla tavalla, kuin mahdollisimman järkeenkäyvästi”, Harvima sanoo.

Lean Six Sigma Green Belt on hyvin käytännönläheinen koulutus, jossa yhdistyvät tilastolliset menetelmät ja käytännön ongelmanratkaisu. Esimerkiksi 5S:ssä tarvittavat tavarat järjestellään siten, että niiden etsimiseen kuluva aika jää pois. Valmennuksessa tehtyjen projektitöiden ansiosta on saatu huomattavia taloudellisia hyötyjä.

Lean Six Sigma Green Belt opit käyttöön asiakastyöhön – hyödyt jo viisinumeroisia summia

Opit Green Belt -koulutuksesta ovat suoraan hyödynnettävissä asiakasprojekteihin. Harviman mukaan Green Belt -koulutuksesta on saatu hyötyjä myös Sandvikin asiakkaille.

”Kysyin mahdollisuutta tehdä Green Beltiä asiakkaallemme Lapinlahden Koneistukselle. He suostuivat, ja asiakas on tähän mennessä hyötynyt jo viisinumeroisia summia. Tuotannon virtaustehokkuutta on saatu kasvatettua. Lean-tietämyksestä on siis ollut suuri hyöty”, Harvima kertoo.

Myös asiakasyritysten henkilöstöä kannattaa osallistaa lean-kehittämiseen. Kun enemmän työntekijöitä yrityksen eri kulmista on mukana, työhön saadaan laajempaa näkökulmaa.

”Yksin ajattelee helposti vain omaa boksiaan. Yhdessä saadaan luotua laajempaa visiota ja näkökulmaa. Työntekijät ovat ideapankkeja, joita ei missään nimessä kannata jättää hyödyntämättä”, Harvima sanoo.

Ilmoittaudu Green Belt -koulutukseen jo tänään »

Tieto jakoon koko työyhteisölle – Green Belt kehittää prosesseja

Green Beltin suorittamisen jälkeen Harvima jatkaa oppien toteuttamista Sandvikin nimissä. Sandvikilla on jatkuvasti meneillään projekteja, joissa saa käyttää lean-tietämystä hyödyksi. Samalla Green Beltistä kertyy kokemusta itselle ja vahvistusta omalle tietämykselle ja ammattitaidolle. Seuraava askel koulutuksissa on Lean Six Sigma Black Belt, jota ei ole Suomessa Sandvik Coromantilta suorittanut vielä kukaan.

”Odotan innolla, että pääsen suorittamaan Black Beltin joskus tulevaisuudessa”, Pasi Harvima sanoo.

Green Beltin oppeja ja tietoja on hyvä viedä eteenpäin myös kollegoille. Harviman mukaan leanin tärkeä oppi on, että projekteja on hyvä edistää pienin askelin.

”Leanissa puhutaan mieluummin maratonista kuin pikajuoksusta. Jatkuva parantaminen on avainsana. Näin saadaan lopulta edettyä ilman isoja harppauksia”, Harvima summaa.

Ilmoittaudu Green Belt -koulutukseen jo tänään »

Green Belt -kouluttajille erityiskiitos

Harvima suosittelee Green Belt -koulutusta kaikille leanista kiinnostuneille. Excellence Finland järjestää 1–2 päivän preppauskursseja ja tietoiskuja sekä räätälöityjä koulutuksia asiakasyrityksille. Parin päivän lean-koulutuksessa kouluttaja käy yrityksessä herättelemässä keskusteluja. Korona-aikana koulutukset ovat onnistuneet myös etänä. Harvima kokee, että lähiopetuksesta on kuitenkin enemmän hyötyä, sillä esimerkiksi ideointi onnistuu paremmin, kun kaikki ovat samassa tilassa.

”Isot kiitokset Excellence Finlandille, joka on loistava tekijä Suomen markkinoilla. Heillä on erittäin hyvä tiimi ja vahvoja kouluttajia”, Harvima kehuu.

Kiinnostuitko Green Belt -koulutuksesta?

Koulutuksesta saadut opit hyödyttävät organisaatiotasi varmasti.

Tutustu Green Belt -koulutukseen