Siirry sisältöön

Laatu- ja kehityspäällikkökoulutuksesta erinomaiset verkostot ja opit – kouluttaja kertoo vinkit koulutukseen

  • Laadun kehittäminen
  • Julkaistu:

Suosittu Laatu- ja kehityspäällikkökoulutus soveltuu kaikille laadusta ja kehittämisestä kiinnostuneille. Monipuolinen koulutus tarjoaa hyvän läpileikkauksen organisaatioiden kehittämiseen. Vuodesta 2005 asti kouluttajana toiminut Petri Lehtipuu vinkkaa, miten saat koulutuksesta parhaan hyödyn irti. 

Excellence Finlandin suuren suosion saanut Laatu- ja kehityspäällikkökoulutus on monipuolinen ja käytännönläheinen koulutus laadun ja toiminnan kehittämisen ammattilaisille. Sen sisältö vastaa European Organisation for Quality (EOQ) vaatimuksia. Koulutuksessa kouluttajina toimii monipuolinen joukko kokeneita asiantuntijoita eri aloilta. Yksi heistä on Petri Lehtipuu, joka on tähän mennessä valmentanut yli 600 kurssilaista.

Pidä mieli avoinna

Koulutuksen kuudesta teemakokonaisuudesta jokainen on suunniteltu oppiminen edellä. Kokonaisuus sopii sekä laatu- ja kehittämistyötä aloitteleville, että jo kokeneemmille asiantuntijoille tittelistä riippumatta. Se ei valmenna pelkästään laatupäällikön tehtävään, vaan siitä on hyötyä koko organisaation laajuudella.

”Koulutukseen on hyvä tulla mukaan avoimin mielin, sillä mukaan voi tarttua yllättäviäkin oppeja. Organisaation toiminnan kehittäminen vaatii monenlaisia taitoja, ja valmennus on hyvä läpileikkaus kaikista näistä taidoista. Puhumme alusta alkaen esimerkiksi suunnitelmallisuuden ja järjestelmällisyyden hyödyistä organisaatiossa. Jo pelkästään se, että eri aloilta tulevat kouluttajat tuovat mukanaan monenlaisia näkökulmia, on arvokasta kenelle tahansa”, kertoo Lehtipuu.

Tutustu Laatu- ja kehityspäällikkökoulutukseen »

Tunnista organisaatiosi päämäärät

Koulutuksen aikana teemoja tarkastellaan oman organisaation näkökulmasta muun muassa tehtävien avulla.

”Pidä oman organisaatiosi toiminta aina mielessä. Vaikka oma työ ei tällä hetkellä liittyisi suoraan liiketoiminnan kehittämiseen, kannattaa teemoja aina tarkastella vaikutusten kautta: mitä hyötyä tästä voisi olla esimerkiksi henkilöstölle, asiakkaille tai taloudelle”, Lehtipuu vinkkaa.

Hyödy uusista verkostoista

Yksi koulutuksen tärkeimmistä anneista on mahdollisuus oppia muilta. Koulutukseen osallistuu monenlaisia osaajia eri aloilta. Mukana on niin kokeneita laatupäälliköitä kuin vasta laatupäällikön tehtäviä aloittelevia osallistujia. Erilaisten ihmisten ja alojen näkökulmia kannattaa hyödyntää mahdollisimman monipuolisesti.

”Verkostoituminen on ehdottomasti yksi koulutuksen tärkeimmistä aspekteista. Kannustamme kaikkia keskustelemaan muiden osallistujien kanssa. On valtavan rikastuttavaa kuulla muiden organisaatioiden toiminnasta ja käytännöistä ja peilata niitä omaan toimintaan. Erityisen arvokasta on, jos kurssilaiset pääsevät sopimaan vierailuja toistensa organisaatioihin”, Lehtipuu sanoo.

Tutustu Laatu- ja kehityspäällikkökoulutukseen »

Katse kohti tulevaisuutta

”Koulutuksen aikana kannattaa pitää katse tulevaisuudessa ja miettiä sitä, miten omaa työtään tai koko organisaatiota haluaisi kehittää eteenpäin. Koulutuksessa halutaan aina katsoa myös nykyhetkeä pidemmälle. Kurssin aikana käydään valtava määrä erilaisia keskusteluja ja uusia ideoita syntyy varmasti”, sanoo Lehtipuu.

Koulutus tarjoaa paljon hyviä työkaluja käytännön työhön ja kehittämiseen alasta riippumatta.

”Joillekin hyödyllisintä ovat opit siitä, miten erilaisten ihmisten kanssa työskennellään ja toiset puolestaan ottavat mukaansa käytännön työkaluja oman työnsä kehittämiseen. Voin luvata, että jokainen vie koulutuksesta mukaansa jotain arvokasta, sillä koulutus on niin monipuolinen ja käytännönläheinen”, Lehtipuu sanoo.

Moninkertaista vaikutus

Monet yritykset lähettävät samaan aikaan useamman osallistujan koulutukseen, mikä moninkertaistaa vaikutuksen.

”Mitä enemmän osallistujia, sitä enemmän vaikutusta. Koulutuksesta saa aina enemmän irti, kun osallistujat pääsevät keskustelemaan teemoista. Usein osallistujat voivat vaikuttaa paremmin organisaation sisällä verrattuna siihen, että joutuu yksin miettimään, miten asiat veisi käytäntöön”, Lehtipuu sanoo.

”Monet lähettävät kaikki uudet asiantuntijansa koulutukseen. Jatkuvuus kertoo siitä, että kehittämistä pidetään organisaatiossa tärkeänä. Jatkuvuus mahdollistaa myös muutosten seurannan ja ajankohtaisimman tiedon päivittämisen”, Lehtipuu summaa.

Kiinnostuitko Laatu- ja kehityspäällikkökoulutuksesta?

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan seuraavalle toteutukselle!

Tutustu koulutukseen