Siirry sisältöön

Kehittämiseen kuuluvat pienet voitot matkan varrella

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Tuntuu kuin talven selkä olisi taittumassa. Harvinaista kuitenkin, että se tapahtuu jo nyt. Ilmastonmuutos on fakta, jos muistelemme vähän kauemmas, jolloin talvet olivat paljon kovempia ja pidempiä. Ilmastonmuutos on selvästi kiihtynyt viimeisen 10 vuoden aikana, ja tästä meidän kaikkien tulisi olla tietoisia.

Organisaatioiden vastuulliseen toimintaan myös meidän yhteisömme tuo useita työkaluja. Tarjoamme jäsenetuna päättäville jäsenillemme konkreettisia keinoja kiertotalouden ja vastuullisuuden kartoittamiseen. Tätä etua kannattaa käyttää!  Olemme myös tuomassa uuden palvelun vastuullisuuden kehittämiseen yhdessä vastullisuusverkosto Fibs ry:n kanssa. Malli tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille vastuullisuuden mittaamiseen konkreettisen työkalun. Sen avulla yhteisöt voivat analysoida vastuullisuuden tasonsa ja saavat myös kehittämispolun eteenpäin. Malli on erityisesti suunniteltu kattamaan ns. CSRD-direktiivin raportointivelvoitteita. Vaikka alussa raportointivelvoitteet koskevat vain suurimpia yhteisöjä, alihankintaketjujen kautta velvoitteet laajenevat myös pienempiin yrityksiin. Jos kiinnostuitte, ottakaa yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Kannattaa lukea myös Laurean ja Staran kokemuksia toiminnan kehittämisestä yhdessä Excellence Finlandin kanssa. Stara on keskittynyt Lean Six Sigman kautta prosessiensa sujuvoittamiseen, ja Laurea taas on käyttänyt EFQM-perusteisia tuotteita. Kuten Starakin sanoo, kehittäminen on pitkäaikaista katsomista tulevaisuuteen unohtamatta pieniä voittoja matkan varrella.

Hyvin suosittu Benchmarking-toimintamme laajenee tänä vuonna. Viime vuonna uusittuun konseptiin osallistui pilotissa 5 yhteisöä. Tästä saadun hyvän palautteen rohkaisemana laajennamme benchmarking-palvelua tänä vuonna kahteen eri teemaan; laatuun sekä vastuullisuuteen. Kumpaankin ryhmään mahtuu 8 yhteisöä. Molemmat ryhmät sitoutuvat vuoden kestävään benchmarking-matkaan. Ilmoittautua voi Excellence Finlandin yleiseen sähköpostiin info@excellencefinland.fi tai suoraan minulle.

Toivotan kaikille hyvää alkavaa kevättä!

Kirjoittaja

Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.