Siirry sisältöön

Laatu- ja kehityspäällikkökoulutuksesta uusia näkökulmia ja ajatuksia toiminnan kehittämiseen

  • Laadun kehittäminen
  • Julkaistu:

Menestyviä organisaatioita yhdistää vahva halu kehittää prosessejaan ja toimintojaan pitkäjänteisesti. Jatkuvan kehittämisen periaate kantaa organisaatioita niin hyvinä kuin haastavina aikoina. Kehittämiseen on monia polkuja, ja yksi niistä on Excellence Finlandin suosittu Laatu- ja kehityspäällikkökoulutus. Se on laaja-alainen ja käytännönläheinen koulutus laadun ja toiminnan kehittämisen ammattilaisille. Se on ainoa Suomessa kokonaisvaltaisesti laatuun ja toiminnan kehittämiseen keskittyvä valmennus. Sen sisältö vastaa European Organisation for Quality (EOQ) vaatimuksia. Valmennuksen on käynyt jo yli 2000 henkilöä. 

Yksi tämän vuoden koulutuksen käyneistä on Sandvik Coromant Finland Oy:ssä Account Managerina työskentelevä Pasi Harvima. Hänen toimenkuvaansa kuuluu lastuavien työkalujen myynti ja asiakkuuksien hoito. Hän aloitti Laatu- ja kehityspäällikkökoulutuksen maaliskuun 2021 alussa ja syyskuun puoleen väliin mennessä todistus oli jo kädessä.

”Koulutus oli laaja ja näkökulmia avaava paketti, jossa pääsi oman alansa huippuammattilaisten oppiin. Todella loistava koulutus, jota ei voi muuta kuin suositella”, Harvima kehuu.

Tavoitteena tuotannon ja tekemisen kehittäminen

Harvima aloitti nykyisessä tehtävässään Sandvik Coromantissa alkuvuodesta 2021 organisaation rakennemuutosten myötä. Hän lähti koulutukseen tavoitteenaan kehittää niin omaa tekemistään ja bisnesajatteluaan kuin tuotantoa ja toimintaa organisaatiossa uuteen rooliinsa peilaten.

”Suurin syy miksi lähdin mukaan, oli tuotannon ja tekemisen kehittäminen. Keskustelin Excellence Finlandin Leena Huotarin kanssa aiheesta ja sain vahvistuksen sille, että koulutus sopii hyvin uuteen rooliini. Eikä hän ollut väärässä”, Harvima kertoo.

Tutustu Laatu- ja kehityspäällikkökoulutukseen ja ilmoittaudu mukaan »

Laatu- ja kehityspäällikkökoulutuksesta uusia ajatuksia työhön

Sandvik Coromantissa laatu on osa kaikkea tekemistä. Lastuaviin työkaluihin liittyy paljon laatustandardeja, eikä työkaluissa saa olla laatupoikkeamia. Laadukas tekeminen on myös asiakasprojekteissa kaiken lähtökohta. Kun projektit saadaan asiakkaiden kanssa vietyä läpi laadukkaasti ja tehokkaasti, asiakkaat ovat valmiita ostamaan palveluita ja työkaluja jatkossakin.

”Koulutuksesta sain paljon ajatuksia ja ideoita, joita olen päässyt hyödyntämään projektien läpiviennissä. Neuvottelutaitoni ja näkökulmani ovat kehittyneet ja projektit etenevät entistä sujuvammin maaliin. Etenkin pitkällä aikavälillä koulutus tulee varmasti kantamaan hedelmää. Osaan ajatella liiketoiminnan ja tuottavuuden kannalta nyt entistä järkevämmin”, Harvima sanoo.

”Sain lisäksi sain koulutuksesta paljon tietoa ja työkaluja siihen, millaisilla toimenpiteillä toimintaa voi tarvittaessa kehittää tuotannon puolella. Myös ajatukset kehitykseen ja rooleihin liittyen ovat tarkentuneet. Opit asiakassegmentoinnista ja asiakaslähtöisyydestä ovat jääneet myös hyvin mieleen”, Harvima lisää.

Tutustu Laatu- ja kehityspäällikkökoulutukseen ja ilmoittaudu mukaan »

Erityismaininta kouluttajille ja opiskelutovereille

Harvima on työskennellyt tehtävässään vajaan vuoden ja hän kokee, että matka on vasta alussa. Seuraavaksi hän haluaa syventää osaamistaan Lean-ajattelussa.

”Aion jatkaa kouluttautumista ja tulevana keväänä aloitan Lean Six Sigma Green Belt -koulutuksen Excellence Finlandin kautta. Lean liittyy vahvasti päivittäiseen toimintaamme. Aihetta käsiteltiin yhden osion verran myös Laatu- ja kehityspäällikkökoulutuksessa ja haluan ehdottomasti jatkaa polkuani sen kanssa”, Harvima sanoo.

Harvima on suositellut koulutusta myös muille oman organisaationsa sisällä. Hän on jo jakanut saamiaan oppeja kollegoilleen ja päässyt vaihtamaan ajatuksia.

”Suosittelen koulutusta ehdottomasti myös muille aiheen parissa työskenteleville. Sekä kouluttajat että opiskelutoverit olivat loistavia. Kanssaopiskelijoilta sai todella hyviä ja hyödyllisiä näkökulmia asioihin. Näkökulmien laajuus ja niistä keskustelu olikin ehdottomasti yksi valmennuksen parhaista anneista”, Harvima kertoo.

Haluaisitko saada työkaluja prosessien ja toiminnan kehittämiseen?

Tutustu Laatu- ja kehityspäällikkökoulutukseen ja ilmoittaudu mukaan.

Tutustu koulutukseen