Tutustu Laatukeskuksen jäsenosioon

Kirjaudu jäsenosioon muokataksesi tietoja tai ostaaksesi verkkokaupasta jäsenhinnalla.

laatumedia

laatumedia

| 12.10.

Yritysvastuun arviointijärjestelmä lanseerataan marraskuussa – päättäville jäsenille palvelu on ilmainen

Vastuullisuudesta, luontokadosta ja kiertotaloudesta puhutaan niin paljon ja niin kirjavin termein, että monessa yrityksessä jää hämäräksi se, mitä näille asioille sitten oikeasti pitäisi tehdä. Kun Excellence Finland kumppanoitui keväällä 2022 yritysvastuuverkosto FIBS ry:n kanssa, ryhdyimme ensitöiksemme ratkaisemaan tätä ongelmaa yhdessä. Alkoi Yritysvastuu 360 -työnimellä kulkevan arviointijärjestelmän kehitystyö. Jatkossa yritykset ja yhteisöt pystyvät mittaamaan laajasti ja helposti, millä mallilla oma vastuullisuustyö on.

Varaa paikkasi Laatupäivän live-tilaisuuteen tai tule kuulolle striimin kautta. Maksuton osallistuminen!

Uusi yritysvastuun arviointijärjestelmä tulee yritysten hyödynnettäväksi alkuvuodesta 2024. Se huomioi kestävyysraportointia koskevan CSRD-direktiivin vaatimukset, jotka tulevat voimaan 1.1.2024. Direktiivin pakolliset määräykset vastuullisuudesta koskevat ensin suuryrityksiä, mutta alihankintaketjujen kautta direktiivin vaatimukset leviävät nopeasti myös pk-yrityksiin. Siksi uusi järjestelmä onkin suunniteltu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, joihin direktiivi tulee vaikuttamaan viimeistään vuonna 2025. Järjestelmän avulla yrityksissä pystytään tarkastelemaan omaa vastuullisuustasoa suhteessa direktiivin vaateisiin. Yritykset saavat myös suosituksia vastuullisuutensa kehittämiseen – siis eräänlaisen polun eteenpäin. 

Varaa paikkasi Laatupäivän live-tilaisuuteen tai tule kuulolle striimin kautta. Maksuton osallistuminen!

Arviointijärjestelmä rakennetaan SaaS-pohjaiseksi. Se on moderni, käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Tietoturvallisuudesta pitää huolta päättävä jäsenemme Keto Software Oy, joka tuo Excellence Finlandin ja FIBS ry:n tekemään kehitystyöhön mukaan vahvan ohjelmisto-osaamisen. Vastuullisuusdatan analysointiin hyödynnetään tekoälyä, ja jokaisen analyysin tarkistaa ja vahvistaa konsulttiverkostomme luotettu asiantuntija.

Päättäville jäsenillemme tulemme tarjoamaan yritysvastuun arviointijärjestelmän käyttöön ilmaiseksi. Järjestelmä lanseerataan Laatupäivä-seminaarissa 15.11., jossa tarjolla on mm. ensivilkaisu siihen, kuinka järjestelmä toimii.

Haluatko tutustua palveluun ensimmäisten joukossa?

Varaa paikkasi Laatupäivän live-tilaisuuteen tai tule kuulolle striimin kautta. Tapahtuma on ilmainen, mutta paikkoja on rajoitettu määrä, joten toimi nopeasti.