Siirry sisältöön

Muutosten alkuvuosi

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Alkuvuosi on mennyt nopeasti. Nyt olemme jo kesässä ja menossa kohti juhannusta. Koko vuosi on mennyt eteenpäin todella nopeasti ja käänteitä on riittänyt. Alkuvuonna puhuttiin pandemiasta, joka alkoi jäädä nopeasti Ukrainan taistelujen varjoon. Uutiset ovat keskittyneet Ukrainaan, logistiikkaan, hintoihin ja talouteen. Vanhan uhan tilalle ovat tulleet uudet uhat. Tässä kaikessa mielestäni täytyy muistaa se, että niin on aina ollut. Nopea uutisvirta vaan korostaa asioita. Aina on ollut tapahtumia, jotka peittävät edeltäjänsä alleen. Joudun jälleen kerran turvautumaan entisen presidenttimme Mauno Koiviston sanoihin: Yleensä elämässä on viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Niin se oikeasti onkin.

Kehittämisen saralla on tapahtunut myös paljon. Muutimme oman brändinimemme Excellence Finlandiksi. Jätimme Laatukeskuksen aiemmasta nimestämme pois. Vaikka muutos ei ole paperilla suuri, on se henkisesti merkittävä. Poisopettelu vie kauan ja asiaa täytyy toistaa monta kertaa. Sydämemme, Suomen Laatuyhdistys, säilyy brändinimestä huolimatta aivan samaan malliin.

Kesälomien jälkeen Excellence Finlandissa tapahtuu paljon. Heti elokuussa webinaarissamme käsittelemme riskienhallintaa yhdessä kumppanimme Inclusin kanssa. Lisäksi syyskuussa tulee Q-prof-tilaisuus, jossa Suomen eturivin asiantuntijat päivittävät tietomme kyberturvallisuuteen. Vuosi huipentuu Laatupäivään, jossa jaamme jälleen Laatu- ja Kiertotalouspalkinnot parhaimmille organisaatioille. Tällöin juhlimme myös kansallisen laatuinnovaatiokilpailun palkintoja. Tässä teemme yhteistyötä Patentti- ja rekisterihallituksen kanssa. Luonteva kumppani tärkeässä asiassa. Patentti- ja rekisterihallituksen pääjohtaja toimii myös kilpailun tuomariston puheenjohtajana.

Muistutan vielä myös kesäkampanjastamme. Voit nyt siis saada valmennuksista ja kursseista jopa 40 prosentin edun. Tämä tarkoittaa esimerkiksi valmennusohjelmien kohdalla sitä, että valmennusohjelmat (esimerkiksi Green Belt, Black Belt) ovat merkittävästi huokeampia. Sisällöllisestä laadusta emme ole tinkineet.

Toivotan kaikille hyvää kesää. Me lomailemme pääasiassa heinäkuun.

Hyvää lomaa kaikille!

Kirjoittaja

Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.