Siirry sisältöön

Osaamisen kehittäminen kannattaa aina

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Totesin viimeksi, että varmasti nyt on monessa organisaatiossa toiminnan suunnittelun aika. Yhteisöissä on käännetty katseet epävarmaan (lähi)tulevaisuuteen, ja mietintä on alkanut budjetointeineen sekä toiminnan suunnitteluineen. Nämä termit – ainakin toiminnan suunnittelu – mietityttävät varmasti meitä kaikkia. Voiko toimintaa suunnitella tarkasti, voiko mitään ennakoida? Varsinkin, kun tiedämme, missä tilanteessa Suomen, Euroopan sekä maailmantalous nyt on.

Varsinkin nyt strateginen pidemmälle katsova suunnittelu on tärkeää. Siitä kertoo hyvin asiantuntijamme Petri Lehtipuun haastattelu, jossa painotetaan kahta seikkaa: Nyt se strateginen suunnittelu vasta kannattaakin – se nousee aivan keskiöön ja lisäksi, jos henkilöstön osaamista ei kasvateta jatkuvasti, syntyy korjausvelkaa, josta on koko ajan vaikeampi ponnistaa eteenpäin.

Toinen erinomainen artikkeli liittyy valmennuksiimme. Korostamme valmennuksissamme konkretiaa, hyötyä ja mitattavuutta. Mitä organisaatio saa – ja myös työntekijä – kun hän käy koulutuksissamme. Siitä kertoo Sandvikin Pasi Harviman opintopolku. Kuten tekstistä näkyy, hyödyt mitattiin tuhansissa euroissa. Mielestäni tämä toteuttaa juuri sitä, mitä edellisessä artikkelissa kuvattiin: osaamisen kasvattaminen kannattaa aina.

Nykyään näemme laatuyhteisömme eräänlaisena hubina. Keskuksena, josta jäsenemme saavat monenlaisia ja aina korkealaatuisia palveluja. Takana on edelleenkin vanhat laadun vaateet; ISOt, leanit ja beltit. Mutta me olemme muutakin. Tarjoamaamme kuuluu kiertotaloutta, vastuullisuutta sekä riskienhallintaa. Osana tätä kehittymistä haemme jatkuvasti uusia osaajia verkostoomme. Joten, jos vaativat sekä monenlaiset asiakascaset kiinnostavat, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Lopuksi: 10.11.2022 on Maailman laatupäivä. Tätä juhlimme Suomessakin. Tällöin palkitsemme jälleen kerran näyttävästi Suomen parhaat kehittäjät Suomen laatupalkinnolla sekä Suomen kiertotalouspalkinnolla. Unohtamatta innovaatiokilpailuamme, jossa oli tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia. Tulkaa mukaan Laatupäivän tapahtumaan jännittämään, kuka palkinnot saa ja kuuntelemaan organisaatioiden kehitysmatkoista!

Kirjoittaja

Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.