Siirry sisältöön

Suosittu laatu- ja kehityspäällikkövalmennus alkaa taas syksyllä – varmista paikkasi!

  • Laadun kehittäminen
  • Julkaistu:

Laatukeskuksen syksyn valmennukset lähestyvät. Suuren suosion saavuttanut Laatu- ja kehityspäällikkövalmennus, EOQ, on laadun ja toiminnankehittämisen ammattilaisille suunniteltu laaja-alainen ja käytännönläheinen koulutus. Se tarjoaa kokonaiskuvan toiminnan kehittämisestä ja laadunhallinnasta erilaisissa organisaatioissa. Suomenkielinen valmennus rakentuu kuudesta teemakokonaisuudesta. Jokaista teemaa käsitellään niin käytännön harjoitusten, ryhmätöiden, kuin luentojenkin avulla. Kouluttajina toimii monipuolisia kokeneita asiantuntijoita eri aloilta. 

”Valmennuksen on käynyt jo yli 2000 ihmistä, ja palaute on erittäin positiivista. Meillä on takana pitkä kokemus koulutusten järjestämisestä ja kehitämme koulutuksia jatkuvasti vastaamaan tämän päivän sekä tulevaisuuden haasteisiin. Toiminnan kehittäminen organisaatioissa lähtee aina strategiasta ja siitä, mitä lisäarvoa voidaan tuottaa asiakkaille. Näistä lähtökohdista myös koulutuksemme rakentuu”, kertoo Laatukeskuksen asiakkuusjohtaja Leena Huotari.

Monipuolinen valmennus soveltuu hyvin sekä tuoreille asiantuntijoille että jo pidempään alalla työskennelleille. Vasta aloittaneille koulutus tarjoaa hyvän kokonaiskuvan laatupäällikön tehtävistä sekä tarjoaa työkaluja muun muassa siihen, miten organisaation nykytilaa kannattaa kartoittaa ja kuinka toiminnan kehittämistä tehdään yhdessä koko organisaation kanssa. Pidempään tehtävissä toimineet puolestaan saavat uusinta tietoa, oppivat parhaita käytäntöjä sekä löytävät uutta innostusta työhönsä ja mahdollisien laajempien tehtäväkokonaisuuksien haltuunottoon.

Ilmoittaudu Laatu- ja kehityspäällikkövalmennukseen »

Laatupäällikön potentiaali käyttöön

”Laatupäällikkö voi todella olla liiketoiminnan arvokas tuki ja kehittäjä, mutta yrityksissä ja organisaatioissa ei aina osata hyödyntää potentiaalia. Moni laatupäällikkö hoitaa työssään turhankin kapeaa sektoria. Koulutus antaa hyvät eväät laatupäällikön tehtävien ja mahdollisuuksien kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen sekä muutosten aikaansaamiseen organisaatiossa”, kertoo Huotari.

Valmennuksessa käydään läpi monipuolisesti muun muassa laadun ja toiminnan kehittämisen menetelmiä, työkaluja ja parhaita käytäntöjä sekä keinoja muutosjohtamisen ja organisaation toimintatapojen uudistamiseksi. Sen lisäksi valmennus antaa valmiudet erilaisten laatujärjestelmien, menetelmien ja datan soveltamiseen omassa organisaatiossa.

”Laatupäällikön pitäisi tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi ja osoittaa kokonaisvaltaisen kehittämisen merkitys. Kukaan ei kuitenkaan tee laatua yksin. Siksi olemme kokeneet tarpeelliseksi, että datan lisäksi myös vuorovaikutus- sekä fasilitointitaidot ovat valmennuksessa tärkeässä roolissa. Haluamme antaa ammattilaisille eväitä laadun johtamiseen työpaikalla”, Huotari sanoo.

Ilmoittaudu Laatu- ja kehityspäällikkövalmennukseen »

Uusi yhteisö ja eväät laatupäällikön tehtävään

Destian laatupäällikkö Saara Lehtonen kävi Laatu- ja kehityspäällikkövalmennuksen vuonna 2019-2020, pian uudessa tehtävässä aloittamisensa jälkeen.

”Olin juuri aloittanut laatupäällikön tehtävässä ja halusin saada lisätietoa työkaluista ja menettelytavoista, joita voisin työssäni hyödyntää”, Lehtonen sanoo.

Lehtonen sai koulutuksista kasan hyviä työkaluja työn suunnitteluun ja viestintään sekä itseluottamusta omaan työhönsä. Erityisen arvokasta oli, että koulutuksessa oli monipuolisia ja kokeneita kouluttajia erilaisista organisaatioista, jotka toivat mukanaan kokemuksia ja esimerkkejä oikeasta elämästä.

”Suosittelen koulutusta kaikille aiheen parissa työskenteleville, sillä jo verkostoituminen muiden alan ammattilaisten kanssa oli hedelmällistä. Laatupäällikön tehtävä on usein hyvin itsenäistä, joten oli hienoa tavata muita asiantuntijoita ja päästä kuulemaan sekä oppimaan heidän työstään”, Lehtonen kertoo.

Valmennus on Suomessa ainoa sertifioitu laatu- ja kehityspäälliköille tarkoitettu valmennus. Sen sisältö vastaa European Organisation for Quality (EOQ) vaatimuksia ja valmennuksen jälkeen tehtävän erillisen kokeen läpäisy oikeuttaa hakemaan Euroopassa tunnettua EOQ:n Quality Manager -henkilösertifikaattia.

Kiinnostuitko Laatu- ja kehityspäällikkövalmennuksesta?

Tutustu koulutukseen ja ilmoittaudu