Siirry sisältöön

Yritysvastuu 2023

  • Kilpailukyky, Vastuullisuus
  • Julkaistu:

Vanhempi asiantuntija Timo Kuntsi ja viestintäpäällikkö Jaana Lindman

Tulevaisuuden menestyjät nojaavat toiminnassaan kiertotalouteen ja vastuullisuuteen. Tuemme suomalaisia yrityksiä siirtymässä kohti kiertotaloutta ja entistä vastuullisempaan liiketoimintaan. YK:n kestävän kehityksen periaatteet ja EU:n vihreän kehityksen ohjelma ovat läsnä myös meidän palveluissamme. Ratkaisumme perustuvat sekä kansainväliseen että kansalliseen yhteistyöhön.

Excellence Finlandia pyydettiin vuoden 2019 World Circular Economy Forumin yhteydessä tuottamaan kansainvälinen kiertotalousliiketoiminnan johtamismalli, joka perustuu uusimpaan EFQM-malliin. Kehitimme yhteishankkeessa Kiertotalouslinssin, jota kutsutaan myös nimellä EFQM Circular Economy Lens, tai ”CE-linssi”. Kiertotalouslinssiin perustuvan arvioinnin pohjalta jaamme vuosittain kiertotalouden parhaimmalle organisaatiolle Suomen kiertotalouspalkinnon.

Kyllä, haluan kuulla ensimmäisten joukossa uusista vastuullisuuspalveluista » (Linkki vie ulkoiselle verkkosivustolle ja avautuu uuteen välilehteen.)

Uusia vastuullisuuden ja kiertotalouden palveluita

Kiertotalouslinssin pohjalta olemme kehittämässä myös muita palveluita. Julkaisemme syksyllä yhteistyössä Syklin kanssa ketterään arviointiin perustuvat kiertotalouden ja vihreän siirtymän yrityskohtaiset palvelukokonaisuudet.

Vastuullisuus ulottuu jatkossa myös yritysten raportointiin aiempaa laajemmin. EU:n vastuullisuusraportointidirektiivin (CRD) kesällä 2023 julkaistavat standardit velvoittavat monia yrityksiä laajaan ja yksityiskohtaiseen raportointiin ympäristöstä, yhteiskuntavastuusta ja hyvästä hallintotavasta.

Tuleva vastuullisuusraportointi (ESG) on monille yrityksille uusi ja suuri velvoite. Olemme kehittämässä yhteistyössä vastuullisuusverkosto FIBS:in kanssa työkalua, minkä avulla voi kartoittaa organisaation raportointivalmiuden. Tulosten perusteella organisaatio saa arvion nykytilastaan ja evästyksen mahdollisesti tarvittavaa jatkotyötä varten. Työkalu lanseerataan syksyllä 2023 sekä suomeksi että englanniksi, kun raportointistandardien lopulliset versiot on julkaistu.

Lisätietoa

vanhempi asiantuntija Timo Kuntsi
Timo Kuntsi

vanhempi asiantuntija | Senior Advisor

+358 44 977 8385

Haluatko kuulla lisää uusista vastuullisuuspalveluista ensimmäisten joukossa?

Linkki vie ulkoiselle verkkosivustolle ja avautuu uuteen välilehteen.

Kyllä, ilmoittaudun mukaan vastuullisuuspalveluiden postituslistalle.