Siirry sisältöön

Ketterästi kehitystä kohti

  • Kilpailukyky
  • Julkaistu:

Syksy on jo yllättävän pitkällä. Sen tietää tietenkin auringonvalon vähenemisestä mutta muutoinkin tuttujen teemojen saapumisesta. On strategiaevaluointien ja niiden myötä toiminnan suunnittelun aika. Kiire on selvästi kova kaikkialla huolimatta talouden laskusuuntauksesta.

Laatuviestissä on esittelyssä mukana kaksi kehittämismatkansa aloittanutta organisaatiota. ”Aloittanut” on tosin ehkä huono termi, koska kumpikin organisaatio on jo ehtinyt panostaa kehittämiseen huomattavasti.

Nordea Henkivakuutus on panostanut EFQM-malliin vuosia, ja yritys voitti Suomen Laatupalkinnon vuonna 2020. Tätä palkintoa ei saada heppoisin perustein. Nordea Henkivakuutuksen toimitusjohtaja Pekka Luukkanen toteaa, että kaikilla mittareilla mitattuna he ovat huomattavan tehokas organisaatio verrattuna verrokkeihinsa. Nyt he ovat aloittamassa erilaisen laatumatkan: koko henkilöstö koulutetaan Yellow Belt -osaajiksi, minkä jälkeen osa varmasti lähtee tavoittelemaan muitakin värejä. Henkilöstön mukaan ottaminen on tärkeä prosessi. Jos sitä ei tee, kehittämismatka on aina kivinen, jopa mahdoton. Voin sanoa, että tiedän tämän kokemuksesta.

Nordea Henkivakuutuksen tavoin on yhdessä tekemisen merkitys oivallettu myös Espoon kaupungin Tilapalveluissa. Yhdessä tekeminen sitouttaa ja laajentaa ymmärrystä. Tätä olemme nyt tehneet Espoossakin toista vuotta ja väitän, että tuloksia on alkanut syntymään. Tilapalveluissa on alettu panostamaan myös tiedon hallintaan. Termi esiintyy usein myös meillä. Tiedon hallinta ja tiedolla johtaminen ovat uusia laadun synonyymejä, ja mekin olemme niihin panostaneet uusien verkostokumppanien kanssa. Jos teillä on aiheeseen liittyviä tarpeita, ottakaa ihmeessä yhteyttä.

Viimeiseksi muistutan Laatupäivästämme, joka meillä on 15.11. Tästä tulee tasaisesti teille muistutuksia. Päivällä on verkostoitumistilaisuus ja alkuillasta jaamme palkinnot. Voin jo nyt tyytyväisenä todeta, että tänä vuonna kilpailu on ollut tiukkaa. Kisa on vieläkin auki, joten voittajia emme vielä voi julkaista, mutta marraskuussa sitten. Tulkaahan paikalle fyysisesti tai striimin kautta!

Hyvää syksyä toivottaen,

Juha Ylä-Autio

Kirjoittaja

Juha Ylä-Autio

toimitusjohtaja | Chief Executive Officer

+358 40 752 3312

Juha luotsaa toimintaamme ja on kontaktimme jäseniin, asiakkaisiimme ja kansainvälisiin kumppaneihin.